Objavljeno: 24.10.2022.

U sklopu projekta STEP UP za unaprjeđenje stručne prakse studenti 1. i 2. godine studija Trgovine  boravili su u Zagrebu 13. i 14. listopada 2022. godine u pratnji mentorica dr. sc. Mire Majstorović, pred. i doc. dr. sc. Sandre Mrvice Mađarac, prof. v.š.

Cilj studijskog putovanja je upoznati studente s aktivnostima podrške razvoja i unaprjeđenja poduzetničkog društva, potaknuti ih na poduzetničko razmišljanje i ulazak u poduzetništvo. Stoga su posjetili Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG BICRO i Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Studenti su aktivno sudjelovali u predavanjima u kojima su predstavljeni programi podrške koje HAMAG BICRO nudi poduzetnicima kroz sve faze njihovog poslovanja, od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana proizvoda i usluga na tržište. S posebnom pažnjom su slušali o načinu rada Zagrebačkog inovacijskog centra koji kroz različite aktivnosti, infrastrukturu i niz potpornih mjera poput mentoriranja, edukacija, marketinga, odnosa s javnošću i slično, osigurava perspektivu poslovnog razvoja mladih. U vrlo ugodnom okruženju predstavljeni su im inovativni i perspektivni poduzetnici i njihovi poduzetnički projekti.

Studenti imaju jako pozitivne dojmove s ovog studijskog putovanja jer su vidjeli i saznali mnogo o mogućnostima koje im se nude izborom poduzetničkog pothvata i dano im je do znanja da je poduzetnički uspjeh moguć.