Objavljeno: 06.05.2024.

I ove akademske godine Veleučilište je organiziralo studijsko putovanje za studente Poslovnoga i Upravnog odjela. U sklopu dvodnevnoga studijskog putovanja, studenti su 25. i 26. travnja posjetili Zagreb te proširili svoja znanja na područjima za koje se obrazuju.

Prvog dana studentskoga putovanja studentice i studenti su zajedno sa svojim mentorima dr. sc. Sanjom Gongeta, prof. struč. stud., Ivanom Belajem, mag. iur., v. pred., dr. sc. Borislavom Marušićem, prof. struč. stud. i dr. sc. Danijelom Romić, v. pred. posjetili Hrvatski sabor, gdje su dodatno proširili svoja znanja vezana za povijest zakonodavstva u Hrvatskoj i naše najviše zakonodavno tijelo. Istoga dana izvršen je i posjet Ministarstvu vanjskih i europskih poslova gdje su na Diplomatskoj akademiji studentice i studenti nazočili predavanjima vezanim za ulogu diplomacije u europskom kontekstu, gospodarsku diplomaciju i buduće izazove s kojima će se ista suočavati.

Drugog dana boravka u Zagrebu posjetili smo novi logističko-distribucijski centar Atlantic grupe u Velikoj Gorici. Studentice i studenti naša dva studija su se tako iz prve ruke upoznali s Odjelom komercijalne prodaje, gdje su saznali koje brandove Atlantic Grupa ima u svojem vlasništvu, kao i koje principalske brandove distribuira u Republici Hrvatskoj i regiji. Predočeno im je i kako je ustrojen pogled na upravljanje kupcima. U Odjelu operativne prodaje su se upoznali s tim, kako Atlantic Grupa organizira rad u terenskoj prodaji i unaprjeđenju prodaje s preko 3000 artikala u postojećem prodajnom asortimanu. Na Odjelu logistike studenti su se upoznali s ključnim izazovima u logistici današnjice, potencijalnim rješavanjem problema s manjkom radne snage i sa skladišnim kapacitetima te ulogom automatizacije i robotizacije u suvremenoj logistici.

Nove spoznaje i iskustva stečena tijekom ovog studijskog putovanja bit će od velike koristi u stručnom radu i profesionalnom razvoju naših studenata.