Objavljeno: 03.06.2024.

Studenti druge godine diplomskog studija „Preventivna fizioterapija“ u pratnji  pročelnice Zdravstvenog odjela dr. sc. Slavice Janković, prof. struč. stud. bili su prošli tjedan na studijskom putovanju u Rijeci i Opatiji.

Po dolasku u Rijeku posjetili su Ustanovu za palijativnu zdravstvenu skrb Hospicij „Marija Krucifiksa Kozulić“ , gdje su ravnateljici ustanove predali  svoju donaciju za korisnike ustave (novu posteljinu, deke, prekrivače, plahte i ručnike). Studentima je održano predavanje o radu unutar Hospicija,  ulozi medicinske sestre, liječnika i fizioterapeuta.

U sklopu studijskog putovanja obišli su  Thalassotherapiu u Opatiji. Thalassotherapia Opatija je referentna institucija znanstvenog i zdravstveno-turističkog centra izvrsnosti koja pruža svojim pacijentima kompletan proizvod i jedinstveni doživljaj u mediteranskom okruženju. Studenti su u ovoj ustanovi mogli vidjeti  od važnosti timske suradnje među djelatnicima, do primjene robotike, wellnessa, vježbanja  u teretani pod nadzorom kineziologa i fizioterapeuta prilagođeno pacijentovom stanju, do mogućnosti korištenja zdravstvenih preventivnih paketa za zdravu populaciju.

Obogaćeni novim spoznajama, stručnošću i znanjem posebno se zahvaljujemo ravnateljici Hospicija i ravnatelju Thalassotherapie Opatija prof. dr. sc. Viktoru Peršiću, dr. med.