Objavljeno: 29.03.2021.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, jedina je visokoobrazovna ustanova iz Hrvatske, čiji su studenti diplomskog studija fizioterapije sudjelovali na Međunarodnom natjecanju PETRHA+ II CUP. Ovaj, drugi po redu susret, u virtualnom okruženju, organizirao je Polytechnic University of Madrid od 18. do 26. ožujka 2021. godine, a sudjelovala su veleučilišta i sveučilišta iz Portugala, Španjolske, Francuske i Finske s više od 90 natjecatelja i nastavnika.

Tijekom ovog natjecanja studenti su trebali riješiti kliničke slučajeve iz područja fizioterapije mišićno-koštanog sustava, fizioterapije u pedijatriji i neurologiji te kardiorespiratorne fizioterapije, unutar zadanog vremena.

Naši su predstavnici bili Iva Maganić i Josip Moler za područje fizioterapije mišićno-koštanih i sportskih ozljeda te Nikolina Manojlović i Bruno Milošević za područje fizioterapije u pedijatriji, zajedno s  mentorima Vesnom Šeper i Nebojšom Nešić.

Cilj je bio postići što veći broj bodova kroz kliničko zaključivanje i kritičko razmišljanje o mogućim ciljevima fizioterapije te planu intervencija. Studenti Iva Maganić i Josip Moler uspješno su riješili tri klinička slučaja te se plasirali u finale i igrali u zanimljivom susretu protiv studenata iz Portugala, dok su Brunu i Nikolinu zaustavili u četvrtfinalu.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“  je u konačnici zauzelo visoko drugo mjesto i tako osiguralo mogućnost studentima dodiplomskog i diplomskog studija zaigrati u trećem po redu PETRHA+ CUP-u.

Osim diploma za studente i mentore te poklona iznenađenja, Veleučilište je nagrađeno s jednogodišnjom licencom za platformu PETRHA+ „The serious game“ što pruža jedinstvenu mogućnost učenja kroz tzv.  clinical reasoning na zanimljiv način u virtualnom okruženju.