Objavljeno: 27.03.2024.

U utorak 26. ožujka 2024. u prostorijama  Opus arene  u Osijeku  u organizaciji Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ i NK „Osijek“  održana je radionica manualne terapije po Kaltenborn/Evjenth pristupu.

Radionicu su vodili Nikola Ivković, bacc. physioth. (fizioterapeut NK „Osijeka“), Siniša Poznić, mag. physioth., instruktor Kaltenborn/Evjenth terapije i međunarodni instruktor  manualne terapije Kaltenborn/Evjenth    pristupa Matthias Burkert.

Matthias Burkert instruktor  je manualne terapije po KE-Conceptu od 1999. u Južnoj Koreji, Grčkoj, Poljskoj, Rusiji, Njemačkoj, Hrvatskoj i drugdje.

Instruktor Burket  podijelio je svoje  dragocjeno iskustvo o radu s pacijentima sa studentima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“,  prikazujući im na primjerima pacijenata kakav treba biti pristup fizioterapeuta pacijentu kroz fizioterapijsku procjenu, kako se izrađuje plan terapije i kakav učinak manualna terapija može imati samo u jednom tretmanu kod pacijenata sa cervikalnim bolnim sindromom, lumbalnim bolnim sindromom te ozljedama u području koljena.

Radionica je trajala četiri sata, a studenti su iz nje stekli nova znanja i pristupe u liječenju te uvidjeli važnost individualnog pristupa  pacijentu od fizioterapijske procjene do fizioterapijskog tretmana.

Hrvatska komora fizioterapeuta bodovala je  edukaciju sa 10 bodova za aktivne sudionike i 6 bodova za pasivne sudionike radionice.