Objavljeno: 27.10.2021.

U sklopu 7. Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa „Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu“ održana je promocija knjige naše profesorice Vesne Brumnić, dipl. physioth., v. pred. Osnove rehabilitacije pokretom – odabrana poglavlja. Promocijom knjige izdavačka djelatnost Veleučilišta danas broji 18 knjiga, a prema riječima recenzentica doc. dr. sc. Ive Šklempe Kokić, v. pred. i dr. sc. Slavice Janković, v. pred. priručnik Osnove rehabilitacije pokretom izvrstan je izvor znanja za sve studente studija Fizioterapije, ali i ostale djelatnike koji imaju doticaj s rehabilitacijom. Recenzentice su se također složile oko toga da danas u Hrvatskoj ne postoji sličan udžbenik koji bi svojim obimom, temama i slikovnim prikazima omogućio studentima studija Fizioterapije dostatna znanja vezana za važnost rehabilitacije u procesu liječenja bolesnika kao ovaj. S istim su se složile lektorica knjige Ljubica Nedić, prof. i Doris Despot, mag. edu. art. koja je zaslužna za ilustracije i grafičko rješenje naslovnice. Zaključile su da su čitajući priručnik i crtajući ilustracije vježbi naučile puno toga što svatko od nas može primijeniti u svakodnevnom životu kroz vježbanje i rehabilitaciju.

Nazočnima se prigodnim govorom obratio dekan Veleučilišta, doc. dr. sc. Željko Sudarić, prof. v. š. koji je još jednom istaknuo važnost izdavačke djelatnosti, ali i da će Veleučilište i njegova uprava uvijek motivirati i poticati profesore na pisanje i tiskanje knjiga te je čestitao autorici i poželio da knjiga jednog dana dobije i prošireno izdanje.

Promocija knjige završila je zahvalom autorice svima koji su joj bila velika podrška, potpora i vjetar u leđa za vrijeme nastanka knjige, na prvom mjestu njezina obitelj, Dekan, Veleučilište, ali i svi dragi gosti koji su sudjelovali u promociji knjige kao recenzenti, lektori, ilustratori, ali prije svega kao veliki prijatelji naše profesorice, kolegice i autorice Vesne Brumnić.