Objavljeno: 19.11.2021.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru član je asocijacije PETRHA, u punom nazivu Physiotherapy E-Training RE-Habilitation koja ima cilj razvoj fizioterapije i unaprjeđenje fizioterapijske struke omogućujući studentima učenje kroz kliničko zaključivanje.

U srijedu 10. studenoga 2021. godine održana je godišnja skupština svih članova s ciljem daljnjeg unaprjeđenja „igre“. Poboljšanja  igre mogu se očekivati već krajem ovog mjeseca na novom serveru, a već sad je dodatno modernizirana i to zbog velikog broja pretraživača.

Osim međunarodnog PETRHA Cup-a na kojem je naše Veleučilište osvojilo drugo mjesto u pripremi su i nacionalni Cup-ovi koji će imati za cilj privući što veći broj studenata fizioterapije, a u planu su i Olimpijske igre za pobjednike nacionalnih natjecanja. U planu su natjecanja za Francusku i Portugal koja su najavljena za svibanj i lipanj sljedeće godine, dok su ostale članice još u procesu odabira kandidata.

Asocijacija je od 2021. godine dobila novu predsjednicu sa Sveučilišta TAMK iz Finske, Tiinu Pystynen, kao i novu tajnicu s našeg Veleučilišta, profesoricu Vesnu Šeper kojoj čestitamo i želimo da u na mjestu tajnice ostvari velike rezultate i uspjeh kao što je to postigla na Međunarodnom natjecanju PETRHA+ II CUP zajedno sa svojim studentima fizioterapije, osvojivši drugo mjesto.