Objavljeno: 18.04.2024.

U razdoblju od 8. do 12. travnja 2024. godine studentice druge godine Prijediplomskog studija Fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru Ana Vereb, Dunja Klarić, Leona Ahmeti te studentica treće godine Ana-Maria Zajec sudjelovale su na odlaznoj Erasmus+ mobilnosti u Bordeauxu. Ova mobilnost bila je prilika za stjecanje novih znanja i vještina te interakciju s kolegama iz Francuske, Belgije, Španjolske i Portugala.

Glavna tema mobilnosti bila je kliničko zaključivanje u fizioterapiji. Studenti druge godine imali su priliku surađivati u timovima i primijeniti teorijsko znanje u izradi kliničkih slučajeva iz područja fizioterapije. Kroz rad na PETRHA+ platformi studenti su produbili svoje razumijevanje procjene, dijagnoze i postavljanja ciljeva rehabilitacije.

Osim rada na PETRHA+ platformi, student su imali zadatak, pred komisijom detaljno prezentirati slučaj na kojem su radili u timu. Ukupan broj grupa bio je 14, a studentica Dunja Klarić se s grupom istaknula osvajanjem prvog mjesta. Studentica treće godine Ana-Maria Zajec ove godine imala je priliku  biti mentorom mlađim kolegicama te biti članom komisije za ocjenjivanje.

Studentice su istaknule kako je bilo zanimljivo vidjeti različite pristupe kliničkom zaključivanju. Dojmovi studentica su izrazito pozitivni. Mobilnost u Bordeauxu je obogatila njihovo akademsko iskustvo i pružila vještine koje će moći primijeniti u budućoj karijeri fizioterapeuta.