Objavljeno: 05.07.2021.

U Hotelu Lav 2. srpnja 2021. godine održana je uvodna konferencija EU projekta naziva „STEP-UP – unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU“ čiji je cilj unaprjeđenje i provedba stručne prakse za studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, a kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećanje zapošljivosti.

 

Projekt je u iznosu od 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je 3.991.785,30 kuna. Korisnik projekta je Veleučilište „Lavoslav Ružička“ Vukovar, a partneri na projektu su VURA, Učilište Studium i Ekonomska škola Vukovar.

 

U sklopu projekta do sada je odrađen veliki dio zadataka, a ističemo sljedeće:

–      Osnovan je Centar za razvoj karijere koji studentima omogućuje stjecanje dodatnih vještina potrebnih za tržište rada

–      Zaposlen je Voditelj CZK

–      Razvijen je program CZK te provedene radionice sa studentima

–      Unaprjeđeni su programi stručne prakse

–      Dogovorena suradnja sa poslodavcima

–      Stvaramo sve preduvjete kako bi studenti nakon završenog VEVU bili još spremniji za tržište rada

 

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar doc. dr.sc. Željko Sudarić ovom prigodom istaknuo je prednosti projekta od kojih je najvažniji taj da će studenti upravnog i poslovnog odjela dodatnom edukacijom biti pripremljeni za tržište rada, a velike benefite projekta će imati i poslodavci na području grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.