Objavljeno: 04.04.2023.

Na poziv trenerice trčanja u AK Sljeme, dvostruke državne viceprvakinje na 100 km i državne prvakinje na 6 sati Silvie Šimunović s kojom Centar za dijagnostiku Veleučilišta i Stjepan Jelica mag. physioth. v. pred. već imaju odličnu suradnju, održana je sportsko-edukacijska prezentacija u Školi nogometa „Korner“ Petrovci.

Silvia je okupljenima pričala o važnosti trčanja u svakodnevnom životu kao i povezanosti trčanja s nogometom, prof. Jelica je sa svojim fizioterapijskim rekvizitima okupirao njihovu pažnju te im objasnio ukratko ulogu fizioterapeuta u liječenju sportaša, ali i očuvanju njihovog zdravlja.

„Djeca su na mišićnom modelu noge mogla vidjeti s kojim mišićima udaraju tj. šutaju loptu s kojim mišićima sprintaju ili idu u skok.“ – Stjepan Jelica.

Silvia je asistirala Stjepanu pri prezentaciji mjerenja opsega pokreta noge te su djeca upoznala još neke fizioterapijske alate poput kutomjera, kinesio tape trake TENSA i slično.

Vjerujemo kako smo dali mali doprinos i ovom prezentacijom malo pomogli u radu entuzijasta-trenera koji se trude omogućiti djeci da postanu sportaši ali i steknu zdrave životne navike.