Objavljeno: 07.04.2024.

Veleučilište „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru organizira mini simpozij povodom Svjetskog dana zdravlja 7. travnja 2024. godine a cilj nam je skrenuti pozornost na teme koje smatramo iznimno važnima a to su: skrb, podrška i nadasve dijalog s marginaliziranim skupinama kao što su djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Veleučilište, kao visokoobrazovna ustanova, nastoji razvijati suradnju s udrugama iz lokalne zajednice a Svjetski dan zdravlja vidimo kao priliku da upriličimo dijalog, druženje i razmjenu iskustava.

Na simpoziju će sudjelovati udruge: Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Tko se boji sutra još“ iz Vukovara, privatna praksa fizikalne terapije „Ad-manus“ iz Vinkovaca, te Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ iz Vukovara.

Ono što posebno veseli jeste i činjenica da se među sudionicima mini simpozija nalazi i nekoliko fizioterapeuta, ALUMNI studenata Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, koji su prepoznati kao stručnjaci i zaposleni u navedenim udrugama.

Program događanja možete vidjeti ovdje.