Objavljeno: 03.12.2021.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se svake godine 3. prosinca s ciljem postizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca kao dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak. Cilj obilježavanja ovoga dana je građanima približiti dobrobiti i vrijednosti volontiranja za društvo.

Tim povodom, 3. prosinca 2021. godine, za studente Upravnog studija organizirana je edukativna radionica o specifičnim izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom i njihove obitelji, mogućnostima ostvarivanja njihovih prava i inkluzije, te mogućnostima i prednostima volontiranja .

Na radionici su sudjelovale Maja Prakaturović, predsjednica Udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još? iz Vukovara i Melita Bošnjak, voditeljica Referentnog centra Udruge za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara. Naše gošće studentima su prezentirale rad svojih udruga, važnost razvoja svijesti o inkluzivnom uključivanju svih građana i volontiranju.

Radionicu su organizirale i vodile naše profesorice Danijela Romić, univ. spec. admin. publ., v. pred. i Željka Vajda Halak, mag. iur., v. pred.