RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Vukovar budućnosti po mjeri mladih

Veleučilište Lavoslav Ružička u okviru je obilježavanja 15. godišnjice završetka mandata UNTAES-a i mirne reintegracije Hrvatskoga podunavlja "Grad Vukovar - 15 godina u miru i toleranciji" organiziralo okrugli stol pod nazivom:                     DAN MIRA U VUKOVARU - PRILOZI ZA SUOČAVANJE MLADIH S BUDUĆNOŠĆU                     Vukovar budućnosti po mjeri mladih - Zašto je dobro živjeti u Vukovaru?Polazne su hipoteze bile neprestana dvojba mladih Vuovaraca trebaju li ostati ili otići te utjecaj iskustva nedavne prošlosti na njihovu odluku.


Okruglome stolu sudjelovali su Danijela Stanković, zamjenica gradonačelnika Vukovara, dr. sc. Kruno Kardov, sociolog s Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te studenti i nastavnici Veleučilišta "Lavoslav Ružička".Stanković je istaknula kako je Vukovar grad koji je osjetljiv na mlade te im se trudi pružiti perspektivu za budućnost. "Mnogi se odlučuju na ostanak po svršetku studija, a Vukovar je posebno pogodan za osnivanje obitelji jer, za razliku od drugih gradova, nema liste čekanja već sva djeca bivaju upisana u vrtić," objasnila je Stanković izražavajući nezadovoljstvo zbog pasivnosti mladih koji se žale na izostanak sadržaja u gradu, a uopće ne posjećuju kulturna događanja.


Kardov je pak imao drugačiju perspektivu od zamjenice gradonačelnika te je govorio o lošijem standard Vukovaraca nego li onome stanovnika Zagreba ili Istre. Uz to pozvao je mlade Vukovarce da se za bolju budućnost u Vukovaru izbore aktivnim građanstvom jer se u sadašnjosti kreiraju perspective za budućnost.

Objavio: Administrator | 16.01.2013.