RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Predstavljan prvi udžbenik na Veleučilištu

U petak, 17. lipnja 2011. godine na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru održana je promocija knjige "Osnove radnog prava" autora Vilima Hermana i Milorada Ćpurdije. U ime Veleučilišta, kao izdavača, nazočne je pozdravio dekan prof. dr. sc. Antun Pintarić. Naglasio je kako je ovo prvi udžbenik koji izdaje Veleučilišta. Osim pomoći studentima i stručnjacima u praksi, on očekuje kako će ova knjiga biti poticaj i putokaz ostalim nastavnicima na Veleučilištu u objavljivanju nastavnih i stručnih naslova.

Vrlo nadahnuto i afirmativno o knjizi je govorio prof. dr. sc. Marinko Učur s Pravnog fakulteta u Rijeci, jedan od recenzenata udžbenika. Prema njegovim riječima sustavno i znalački raspoređena znanstvena tematika udžbenika približila je radno pravo studentima, ali i svima koje zanimaju načela radnoga prava, radni odnosi ili radničko suodlučivanje u Republici Hrvatskoj.

O knjizi su govorili i autori, prof. dr. sc. Vilim Herman s Pravnog fakulteta u Osijeku i dr. sc. Milorad Ćpurdija, viši predavač na Velelučilištu u Vukovaru. Istaknuli su kako je udžbenik rezultat njihove dugogodišnje suradnje koju će nastaviti i dalje.

S. Gongeta

Objavio: Administrator | 21.06.2011.