RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održano pozivno predavanje prof. dr. sc. Fernanda Galinda (ES)

Zanimljivo i poticajno predavanje na engleskom jeziku, naslovljeno Učinkovitost javne uprave—španjolski primjer (Efficiency of Public Administration—Example of Spain), održano je u ponedjeljak (23. travnja 2012.) u prostorijama Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru.

Pozivno predavanje uglednog španjolskog stručnjaka prof. dr. sc. Fernanda Galinda sa Sveučilišta u Zaragozi studentima i nastavnicima priredio je Upravni studij Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru u suradnji s Katedrom za trgovačko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Tijekom ovog radnog posjeta prof. Galindo zadržao se prije predavanja u razgovoru s prodekanom za razvoj i stručni rad te nastavnicima i vanjskim suradnicima Veleučilišta, izrazivši veliko zadovoljstvo viđenim i zahvalu za prigodnu darovanu memorabiliju, a dao je i kratki prigodni intervju za Hrvatski radio Vukovar, te poslije predavanja u pratnji domaćina razgledao središte Vukovara.  

Prof. Galindo, koji u Hrvatskoj boravi u sklopu razmjene u programu Erasmus, ugledni je pravni stručnjak, obrazovan u rodnoj Å panjolskoj i usvršavan u SRNJ i SAD-u. Autor je preko 140 znanstvenih i stručnih članaka, a gostovao je kao uvodničar s predavanjima o teoriji prava, etici i intelektualnom vlasništvu (poglavito računalnom) na mnogim međunarodnim skupovima u državama EU.

Objavio: Tihomir Živić | 24.04.2012.