RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Veleučilištu uručen ugovor o dodjeli bespovratnih 3.991.785,30 HRK za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja, 9. ožujka 2020. godine, održana je svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unaprjeđenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskog socijalnog fonda (EFS), Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

 

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskog sustava, gosp. Vicko Mardešić dodijelili su ugovore dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna.

 

Ponosno možemo istaknuti da se među brojnim projektima našao i  projekt pod nazivom STEP UP - unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU, čiji smo nositelj i za koji je Veleučilištu uručen ugovor o dodjeli bespovratnih 3.991.785,30 kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata.

 

Veleučilište trajno ulaže u kvalitetu studiranja pa sam tim i u kvalitetu stručne prakse, razvoj kompetencija osoblja i povećanje zapošljivosti svojih studenata te je u suradnji s Učilištem Studium - ustanovom za obrazovanje odraslih, Ekonomskom školom Vukovar i VURA - Razvojnom agencijom Vukovar društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje razvoja osmislilo projekt STEP UP. Zajedničkim radom osmišljen je projekt koji predstavlja ulaganje u budućnost, znanje i kvalitetu, a cilj mu je unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kako bi im se omogućilo stjecanje praktičnih znanja i vještina te povećala zapošljivost, a ciljanja skupina projekta su studenti koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, studenti koji pohađaju stručnu praksu, nastavno i nenastavno osoblje.

 

Ugovor za projekt STEP UP - unaprjeđenje i razvoj stručne prakse za studente VEVU, potpisao je  dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru dr. sc. Željko Sudarić, prof. v. š. i time Veleučilištu osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 3.991.785,30 kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta.

Objavio: Administrator | 11.03.2020.