RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Studenti Fizioterapije u društvenokorisnom projektu

Završetkom projekta Centar za rekreaciju djece s poteškoćama u razvoju, čiji su sunositelji bili Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Vukovarski leptirići i Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru, 25 polaznika stručnog studija Fizioterapije dobilo je u srijedu (06. lipnja 2012.) na prigodnoj svečanosti, kojoj je, u ime pokrovitelja, nazočio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, potvrdnice i volonterske knjižice.

 

Ovu hvalevrijednu modularnu akciju osmislila je zagrebačka odgojiteljica Ljiljana Ivković, a nastavnici i studenti Fizioterapije, predvođeni pročelnicom prof. dr. sc. Gordanom Bujišić, prepoznali su njezinu sustavnost, emocionalno-socijalnu, komunikološku i zdravstvenu vrijednost, posebice glede inkluzije i većeg osamostaljivanja obuhvaćene djece s cerebralnim oštećenjima, njihova stjecanja osjećaja sigurnosti i ovladavanja novim koordinacijskim i senzomotornim vještinama. 

 

Tijekom protekloga tromjesečja, budući prvostupnici Fizioterapije posjećivali su te jednom tjedno, pod mentorstvom Stjepana Jelice, bacc. physioth., vježbali s djecom s poteškoćama u razvoju, članovima udruge Vukovarske iskrice, a planirano je ove plemenite i obostrano korisne aktivnosti nastaviti ujesen, kad bi ovakva praksa mogla postati i dijelom programa veleučilišne fizioterapijske kabinetske nastave. 

 

Opširnije: http://www.hrv.hr/aktualnosti/8069-dvije-udruge-i-studenti-fizioterapije-u-zajednikom-projektu.html.

Objavio: Tihomir Živić | 07.06.2012.