RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Veleučilište sudjelovalo u projektu Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova

Kao svojevrsni nastavak projekta CARDS 2004: Obrazovanje odraslih, u kojemu je Centar za cjeloživotno učenje Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru sudjelovao obilježavajući Dan pismenosti i Tjedan cjeloživotnog učenja (usp. http://www.vevu.hr/?g=7&i=111#panel-5), Agencija za obrazovanje odraslih i strukovno obrazovanje (ASOO, v. http://www.asoo.hr/) organizirala je u sklopu projekta IPA Komponenta IV: Razvoj ljudskih potencijala - Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova 06. i 07. prosinca 2011. u Biogradu na Moru radionicu Strateško planiranje za upravu ustanova za obrazovanje odraslih. Poseban naglasak seminara bila je promocija koncepta cjeloživotnog učenja te plansko jačanje kompetencija i strateških kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih osobito u deset odabranih hrvatskih regija, pa tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

 

Raščlambe slučajeva (case studies) i aplikacije za nove sheme dodjele bespovratnih sredstava EU, s posebnim osvrtom na komunikacijsko-prezentacijske vještine izradbe marketinški osmišljenih akcijskih planova i upravljanje rizicima (risk management), sudionicima su približili voditelj Projektnog tima g. Paul Roeders, gđa Hrvojka Laušić Ramljak (ASOO) te gđa Sabina Å krtić (HRT).

 

Inače, u provedbu projekta uključene su konzultantska tvrtka EEO Group (Grčka), Å kotska agencija za kvalifikacije (Scottish Qualifications Authority, SQA), irska PM Group, te Develor i Razbor iz RH.

Objavio: Tihomir Živić | 08.12.2011.