RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
IPA: Prekogranični program HU - HR

Zajedničko tehničko tajništvo Prekograničnoga programa Mađarska - Hrvatska 2007. - 13. u Budimpešti uputilo je 3. poziv za podnošenje prijedloga i dodjelu bespovratnih sredstava. Prednost će imati prijedlozi s razvojnom sastavnicom koji promiču prekograničnu pokretljivost čimbenika, društveno-gospodarsko umrežavanje na tržištu rada EU i očuvanje zajedničke baštine, a posebice oni usmjereni očuvanju okoliša u prihvatljivom području. Prijavitelji mogu biti i visokoobrazovne ustanove u suradnji s mjesnom upravom i nevladinim udrugama (barem jedna iz HU i jedna iz HR). Prihvatljiva područja su mađarske županije Baranya, Somogy i Zala te Osječko-baranjska županija u HR, a Vukovarsko-srijemska županija može sudjelovati kao pridruženo područje prema europskim mjerilima NUTS 3.

 

Raspoloživa sredstva iznose 19.021.277,00 € za sastavnicu "Održivi razvoj i turizam", odnosno 2.015.458,000 € za razvoj gospodarstva i dobrosusjedskih međuljudskih odnosa.   

  

Informativni dan u Osijeku bit će održan u srijedu, 7. prosinca 2011., a rok za dostavu prijedloga istječe u ponedjeljak, 12. ožujka 2012.

 

Prijavni obrasci i sve daljnje obavijesti o natječaju nalaze se na http://www.hu-hr-ipa.com/hr/.

Objavio: Tihomir Živić | 22.11.2011.