RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA VELEUČILIÅ TA "LAVOSLAV RUŽIČKA" U VUKOVARU

Dekan doc. dr. sc. Mirko Smoljić: "Veleučilište postaje snažnim čimbenikom razvoja Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s dalekosežnim pozitivnim posljedicama za razvoj ovoga kraja"

 

Veleučilište Lavoslava Ružičke u Vukovaru prvi je put proslavilo svoj dan, 13. rujna na dan kada je 1887. godine u Vukovaru rođen prvi hrvatski nobelovac kemičar Lavoslav Leopold Ružička.

 

Na svečanoj sjednici Stručnoga vijeća obilježeno je 12 godina postojanja Veleučilišta, dekan Veleučilišta doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š. uručio je priznanja osobama zaslužnima za utemeljenje Veleučilišta i to posthumno prvome dekanu Antunu Pintariću i članu Upravnoga vijeća Petru Mlinariću, zatim županu Boži Galiću i bivšoj gradonačelnici Vukovara Zdenki Buljan kao i zaposlenici Veleučilišta zaduženoj za međunarodnu suradnju Karolini Tetkić.

 

Zaslužni su dobili makete i plakete s likom Lavoslava Ružičke dok je četvero studenata dobilo dekanovu nagradu za izvrsnost u učenju a ujedno su proglašeni i nagrađeni najbolja studentica sportašica i najbolji student sportaš za postignute sportske rezultate. U ime nagrađenih zahvalila je Zdenka Buljan.

 

Dekan Smoljić izjavio je kako Veleučilište postaje snažnim čimbenikom razvoja Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije s dalekosežnim pozitivnim posljedicama za razvoj ovoga kraja.

 

Okupljene su pozdravili Vesna Bedeković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora, zamjenik župana Damir Barna i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić. 

 

Objavio: Administrator | 21.09.2017.