RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
20. sajam zdravlja s međunarodnim sudjelovanjem
U Vinkovcima od 15. do 17. travnja 2016. godine održan je 20. sajam zdravlja. Sajam zdravlja je mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promicanje i unaprjeđenje zdravlja i kvalitete života te zagovaraju zdravlje kao osnovni pokretač cjelokupnog gospodarskog, društvenog i kulturnog života.

Studenti Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru pod mentorstvom Agneze Aleksijević, mag. med. tech., pred. sudjelovali su sa šest poster prezentacija: Dijetoterapija oboljelih od osteoporoze, Dijetoterapija oboljelih od reumatskih bolesti, Dijetoterapija bolesnika s upalom žučnog mjehura i žučnih puteva, Dijetoterapija oboljelih od gihta, Dijetoterapija oboljelih od rahitisa i osteomalacije i Prehrana oboljelih od kroničnog vrijeda (ulkusa) želuca ili dvanaesnika te su na taj način predstavili Veleučilište i sudjelovali u razmjeni znanja, iskustava, vještina i ideja.

Središnja tema Sajma zdravlja bila je Iskustva implementacije strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, a posebnost Sajma zdravlja bila je raznovrsnost sadržaja koji su povezani sa zdravljem kao što su: komunikacije, poštivanje ljudskih prava i različitosti, kvaliteta života, sveobuhvatni pristup zdravlju, prostotu, okolišu, obitelji, obrazovanju, budućnosti…

Objavio: Administrator | 19.04.2016.