RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Trodnevna međunarodna konferencija Europska Unija - veliki mirovni projekt
Trodnevna  međunarodna konferencija Europska Unija - veliki mirovni projekt - Hrvatska i Srbija na putu u Europu, održana je 29., 30. i 31. listopada 2010.godine u Vukovaru, točnije u vukovarskom hotelu Lav.
 Na konferenciji su se okupili sudionici iz devet europskih zemalja: Danske, Nizozemske, Belgije, Njemačke, Francuske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Vukovarska je konferencija nastavak konferencije održane prošle godine u austrijskom Salzburgu, a cilj je razmjena mišljenja i iskustava građana iz zemalja članica Europske Unije i onih izvan nje, rekla je u ime organizatora počasna predsjednica Europskoga doma Vukovara Ljiljana Gerecke.
Sudionici konferencije obišli su povijesne znamenitosti Vukovara kao i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata te stratište na Ovčari, a o kulturnoj baštini, demografskoj slici i gospodarskim mogućnostima Vukovara govorili su im Ruža Marić, Dražen Živić i Davor Garbac. Goste su pozdravili gradonačelnik Željko Sabo, dožupan Željko Cirba, Blanka Smoljan  u ime Zaklade Friedrich Ebert, srpski generalni konzul Živorad Simić te Per Vinther,  bivši šef delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj.
Objavio: Klaudia Čepo | 29.11.2010.