RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Uspješan nastup vukovarskih košarkaša na europskom prvenstvu
U konkurenciji 24 ekipe iz 19 europskih zemalja, naša ekipa osvojila je 12. mjesto na Studentskom prvenstvu Europe u košarci 3 na 3 koje je održano u Rijeci.

Vukovarska studentska reprezentacija, u sastavu Mario Madžar, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović i Aleksandar Pejaković, ovogodišnje natjecanje završila je sa tri pobjede i pet poraza. U grupnoj fazi natjecanja pobijedili smo University of Porto iz Portugala (18:9) i University of Debrecen iz Mađarske (17:11) a poraženi od University of Bordeaux iz Francuske (13:11), Gdansk University of Technology iz Poljske (11:9) ,Ruppin Academic Center iz Izraela (16:13) i Aix-Marseille University iz Francuske (15:13).

U osmini finala izgubili smo od Technion - Israel Institute of Technology (13:12), da bi u razigravanju za 12. mjesto pobijedili St. Cyril and Methodius University of Veliko Turnovo iz Bugarske sa 21:14.

Moramo istaknuti činjenicu kako su se već u prvom kolu, protiv ekipe iz Poljske, ozlijedila dvojica naših studenata. Kapetan ekipe Mario Madžar stisnuo je zube i s ozbiljnom povredom patele odigrao turnir do kraja, dok je za kolegu Aleksandra Pejakovića turnir bio završen (ruptura meniska koljenskog zgloba).

Voditelj ekipe na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.

Za našu ekipu ovo je bilo dragocjeno iskustvo s obzirom na prvi nastup na Europskom prvenstvu i kvalitetu samog natjecanja.

Turnir su osvojili studenti Univerziteta iz Kragujevca (Srbija) pobijedivši Sveučilište u Splitu u neizvjesnoj završnici rezultatom 21:20.

Zanimljivo je kako su svi studenti veleučilišne košarkaške ekipe Vukovara članovi košarkaškog kluba "Borovo", ekipe koja je prošle sezone osvojila A-2 ligu istok i nastupala u kvalifikacijama za Prvu A-1 ligu Hrvatske.

Objavio: Administrator | 31.08.2016.