RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Otvorene Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.
U Zagrebu je 13. srpnja 2016. na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost održana Svečana ceremonija otvaranja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016. Europske sveučilišne igre najveći su multi-sportski događaj iz područja sveučilišnog sporta u Europi, a kroz 15 dana, od 12. do 25 srpnja, Zagreb i Rijeka ugostiti će  5800 studenata iz 45 europskih zemalja i preko 300 različitih Sveučilišta, a natjecati će se u 21 sportu. Veleučilište "Lavoslav Ružička" iz Vukovara nastupiti će sa studentima u dva sporta: veslanje (skif) sa studentom Matom Brandtom i trenerom Damirom Barišićem i košarkom 3 na 3 sa studentima Aleksandrom Pejakovićem, Aleksandrom Kapovićem, Mariom Rajšićem, Mariom Madžarom i voditeljem prof. Draženom Pejićem.

Student Mato Brandt nastupio je već 12. srpnja u kvalifikacijama discipline lakih samaca (19 veslača-LM1x - Lightweight Mens Single Scull)  na jezeru Jarun. U svojoj grupi završio je kao četvrti te je sutradan kao prvoplasirani u repasažu izborio nastup u polufinalu. U polufinalnoj utrci završio je kao četvrti (prva tri plasirala su se u A-finale) čime je izborio nastup u B-finalu. A-finale mu je izmaklo za 5 desetinki sekunde koje je izgubio u zadnjim metrima utrke od veslača iz Velike Britanije. Zadnjeg dana natjecanja  u B-finalu osvojio je uvjerljivo prvo mjesto što znači da je u ukupnom poretku student Mato Brandt osvojio 7. mjesto u Europi. Velike čestitke Mati Brandtu na ostvarenom rezultatu!
Studenti košarkaši 3 na 3 svoj nastup očekuju u Rijeci. Natjecanje će se održati na riječkom korzu od 22. do 25. srpnja u konkurenciji 24 ekipe iz 21 europske države. Ovim putem želimo im sretan put, sportsku sreću i da dostojno predstavljaju grad Vukovar i naše vukovarsko Veleučilište!
Link rezultata veslanja: http://eug2016.com/results/
Link videa Ceremonije svečanosti otvaranja igara: http://vijesti.hrt.hr/343044/sve-je-spremno-za-europske-sveucilisne-igre-u-zagrebu-i-rijeci


Objavio: Administrator | 18.07.2016.