RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Nastavljena futsal liga
Zagrebačko sveučilište bilo  je domaćin 4. i 5. kolu UniSport futsal lige, koja je 5. travnja 2016. okupila ekipe Sveučilišta u Zagrebu , Sveučilišta u Splitu, Veleučilišta VERN i našeg Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. Na terenima Fusio centra Zagrebačkog velesajma, najuspješnijima su se pokazali Splićani koji su već sada osigurali nastup na ovogodišnjim UniSport Finalsima, koji će se krajem svibnja održati u Poreču. Naša ekipa odigrala je dvije utakmice izgubivši od prošlogodišnjih državnih viceprvaka Sveučilišta u Splitu rezultatom 4:0 (1:0) te Europskih prvaka ekipe Veleučilišta VERN iz Zagreba rezultatom 7:3. Strijelci u drugoj utakmici bili su Mudrovčić L., Kubica D. i Marinović M.

Za ekipu Veleučilišta u Vukovaru nastupili su : Toni Maričić, Mislav Salopek, Drago Lovrić, Robert Krčmar (cap.), Antonio Dujak, Ivan Storjak, Dražen Å ibalić, Ivan Kujundžija, Luka Mudrovčić, Sebastijan Petričević, Matej Marinović, Denis Kubica, Antonio Anić i Dominik Suton. Voditelj je bio Dražen Pejić, mag.cin., v.pred.

 Pregled utakmica:

1.    Sveučilište u Zagrebu - VERN 5:0 (1:0)

Prvi je susret sučelio zagrebačke rivale - Sveučilište u Zagrebu i Veleučilište VERN -  koji za sobom imaju mnogo utakmica - kako u sveučilišnim natjecanjima, tako i u najboljim državnim  futsal klubovima. Sreća je bila naklonjenija sveučilištarcima koja su nad VERN-ovcima slavili uvjerljivim rezultatom od 5:0. Sve do polovine prvoga dijela, VERN je kontrolirao utakmicu, a nakon primitka prvoga gola, krenuo je u svoju poznatu igru s golmanom-igračem. Sveučilište je na to bilo spremno te je preuzelo kontrolu nad susretom i u konačnici slavilo.
 
2.    Sveučilište u Splitu - Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru 4:0 (1:0)


Protiv Splićana nakon odličnog otvaranja  i promašenih nekoliko stopostotnih šansi u završnici poluvremena smo dobili prvi gol. Dogovor na poluvremenu je bio da se ide na izjednačenje međutim rutinirana i uigrana momčad Splita je do kraja utakmice iz kontranapada  zabila još tri gola i zasluženo slavila 4:0.

3.    Sveučilište u Zagrebu - Sveučilište u Splitu 1:2 (0:1)

Tradicionalna futsal poslastica, opravdala je svoj status i ovoga puta. Ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu pokazale su zašto su redoviti sudionici UniSport finalsa i među četiri najbolje nacionalne ekipe. Ipak, domaći teren ovoga puta nije bio naklonjen Zagrepčanima, jer Splićani su tijekom cijelog prvog poluvremena dominirali i stvarali prigode za zgoditak. Pri rezultatu od 2:0 za goste iz Splita, trener domaće ekipe se odlučio na igru s golmanom-igračem, što je dovelo do smanjenja rezultata, ali ne i do izjednačenja. Pobjedom od 2:1, ekipa Sveučilišta u Splitu si je osigurala prvo mjesto na ljestvici te već sada ostvarila plasman na UniSport Finals.

4.    Veleučilište VERN - Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru 7:3 (3:1)


Posljednja utakmica dana održana je između Veleučilišta VERN i našeg Veleučilišta iz Vukovara. Utakmica je bila vrlo zanimljiva u kojoj su obrane bile lošiji dio ekipe. Na kraju zasluženo slavlje Vernovaca rezultatom 7:3 koji su se s ovom pobjedom približili nastupu na završnici.

Objavio: Administrator | 08.04.2016.