RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Nova mogućnost organiziranja studijskog posjeta

U okviru Programa za cjeloživotno učenje i njegovih transverzalnih aktivnosti, Agencija za mobilnost i programe EU obnovila je poziv hrvatskim visokoobrazovnim ustanovama kao potencijalnim prijaviteljima (do 7. listopada 2011.) glede organizacije studijskih posjeta koji će biti katalogizirani kao ponuda od siječnja 2012. (usp. http://www.mobilnost.hr/index.php?id=327). U njima može gostovati od 10 do 15 nastavnika ili stručnjaka u obrazovanju i osposobljavanju odraslih iz država-članica Europske Unije i Republike Hrvatske, a troÅ¡kove njihova boravka (od tri do pet dana) u cijelosti snosi Europska komisija. Prijavitelji ih mogu prirediti od rujna 2012. do lipnja 2013. u formi serije okruglih stolova, predavanja, prezentacija, radionica, praktičnih razgleda i obilazaka u suradnji s lokalnim ili regionalnim partnerima poput HUP-a, HUS-a i sl.

 

Prednosti za domaćine su brojne, a ovdje izdvajamo samo najvažnije:

 

·         predstavljanje i promocija vlastitih postignuća i ishoda učenja i umrežavanje, uz mogućnost pojačane mobilnosti i buduće projektne suradnje;

 

·         socijalno partnerstvo i kolegijalna razmjena informacija, iskustava i dobre prakse.

 

Ovogodišnja preferencijalna tematska područja tiču se posebice rada s osobama s posebnim potrebama (npr. osobe s invalidnošću, stari i nemoćni), međusobnog transparentnog priznavanja kvalifikacija (problematika ECTS-a i Europskog kvalifikacijskog okvira), manjinskih i migracijskih pitanja te povećanja zapošljivosti (napose sezonaca), a na navedenom linku možete preuzeti originalni tekst raspisa natječaja, Priručnik za organizatore studijskih posjeta i prijavnicu.

 

Objavio: Administrator | 27.09.2011.