RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Promaknut prvi naraštaj polaznika tečaja Poslovnoga engleskog jezika
U nazočnosti dekana Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru prof.dr.sc. Antuna Pintarića, vukovarskoga gradonačelnika Željka Saboa i vukovarsko-srijemskog dožupana Željka Cirbe, nakon godine dana nastave, odnosno 280 najsuvremenijih predavanja prema naputcima ugledne izdavačke kuće Pearson Longman, 40 polaznika tečaja Poslovnoga engleskog jezika primilo je iz ruku dekana Pintarića svoje međunarodne svjedožbe u Centru za cjeloživotno učenje (CCU) u srijedu, 16. veljače 2011.
 
Kako ističe prodekan za razvoj Veleučilišta i voditelj CCU-a prof.dr.sc. Tihomir Živić, tečaj je polaznicima početničke i napredne skupine osvježio već stečena jezična znanja i priopćajne vještine te potaknuo njihovo daljnje međudjelovanje i usavršavanje, a u potpunosti je bio usklađen s osnovnom razinom A2 Zajedničkoga europskog referentnog okvira za jezike (
Common European Framework of Reference for Languages), kojega su ovjerovili i hrvatska Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH. Sudionici, djelatnici vukovarske gradske i županijske uprave i vukovarskih tvrtki i ustanova, odabrani su pomno, na osnovi prethodno uspostavljene ugovorne suradnje, a glavna vodilja bila je misao da u prvome valu tečajne nastave budu obuhvaćeni upravo oni koji se svakodnevno u svome radu na razvoju i boljitku Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije susreću s poslovnim engleskim izričajima, bilo pri poslovanju s inozemstvom ili u pripremi prijedloga za dobivanje pretpristupnih sredstava EU-a. "Oni na taj način postaju jezgra širenja znanja i vještina," kaže Živić, dodavši kako upravo stoga, na osnovi iskazanih potreba, prijedloga i želja polaznika, u CCU-u razmišljaju i o mogućemu skorom nastavku naprednoga samostalnog tečaja na europskoj razini B2.       
 
Budući da je netom završeni tečaj, ustrojem i obuhvatom jedinstven u širem području hrvatskoga Podunavlja, izazvao zamjetan odjek u javnosti, djelatnici vukovarskoga Centra, koji je uspostavljen pri tamošnjemu Veleučilištu sa svrhom provedbe i promidžbe obrazovanja odraslih, sa zadovoljstvom naglašavaju kako ubrzo namjeravaju započeti s upisom novoga naraštaja polaznika za razinu A2, te da su ovoga puta okrenuti široj zajednici, od mladeži, poduzetnika do osoba treće životne dobi. "Zanimanje je usitinu veliko, a raspoloživih je mjesta vrlo malo, pa zbilja valja požuriti i pratiti našu skoru objavu javnoga poziva", zaključuje svoju poruku budućim polaznicima prodekan Živić.  
Objavio: Tihomir Živić | 20.02.2011.