RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
VUKOVARSKI STUDENTI PRVACI ISTOKA
Kvalifikacijskim turnirima u Zadru, Varaždinu i Osijeku počelo je kompletiranje momčadi za drugo izdanje UniSport HR Futsal lige za studente.

Futsal reprezentacije hrvatskih sveučilišta i veleučilišta prošle su godine prvi put krenule u ligaško natjecanje. Projekt se pokazao dobrim stoga će se ove godine "akademci" iz kola u kolo boriti za naslov najbolje hrvatske momčadi, ali i za odlazak na Europsko studentsko futsal-prvenstvo.

U osječkoj sportskoj dvorani Jug 2, 24.11.2015. godine  igrala se kvalifikacijska skupina C za popunu UniSport HR Futsal lige, u kojoj su osim malonogometaša s osječkog Sveučilišta "Josipa Jurja Strossmayera" nastupali i studenti Veleučilišta u Slavonskom Brodu te naši studenti Veleučilišta "Lavoslava Ružičke" iz Vukovara. U dvorani na Jugu scenarij je bio sličan prošlogodišnjem kada se kvalifikacijski turnir igrao kod nas u Borovu naselju. Nakon tri utakmice titulu najbolje momčadi regije Istok ponijeli su naši studenti, koji su upisali dvije pobjede. Novim uspjehom naši su studenti potvrdili da 2014. nismo slučajno bili prvaci "istoka".

U prvom susretu lako smo se obračunali s Brođanima (6:2), a onda u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu dobili smo Osječane s tijesnih 3:2, zabivši pogodak u posljednjim sekundama. Iako bi bili prvi i s neriješenim rezultatom zbog bolje gol-razlike, Robert Krčmar je u posljednjim trenucima susreta s Osijekom zabio za konačnih 3:2 i potvrdio  direktan ulazak u UniSport Futsal ligu, u kojoj će se natjecati osam najboljih momčadi. Drugoplasirani Osječani imaju priliku ući među osam kroz dodatne kvalifikacije, koje će se uskoro igrati u Zagrebu. Brođani, kao treći na kvalifikacijskom turniru, moraju čekati sljedeću akademsku godinu i onda ponovno pokušati izboriti ligaška nadmetanja.

Inače, u UniSport Futsal ligi, koja počinje u veljači sljedeće godine, nastupit će pobjednici triju skupina, zatim tri najbolje momčadi iz prethodne sezone (Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište VERN iz Zagreba i Sveučilište u Splitu) te dva sastava koja prođu dodatne kvalifikacije. Nakon ligaških natjecanja, četiri najbolje momčadi okupit će se u svibnju na Unisport-Finals u Poreču, gdje će se nadmetati za naslov prvaka, ali i odlazak na Europsko studensko prvenstvu u futsalu. Prošlo Europsko prvenstvo održano je u Poljskoj, a naslov prvaka osvojili su studenti zagrebačkog Veleučilišta VERN.

 

Rezultati

Veleučilište u Slavonskom Brodu - Veleučilište "Lavoslava Ružičke" u Vukovaru 2:6,

Veleučilište u Slavonskom Brodu - Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera" u Osijeku 3:5

Veleučilište "Lavoslava Ružičke" u Vukovaru - Sveučilište "Josipa Jurja Strossmayera" u Osijeku 3:2

 

Poredak

1.       Vukovar, 2. Osijek, 3. Slavonski Brod

 

Veleučilište "Lavoslava Ružičke" u Vukovaru

 

Prvo mjesto na osječkom turniru pod vodstvom profesora Dražena Pejića osvojili su Toni Maričić, Filip Đurković, Karlo Majtanić, Drago Lovrić, Ivan Kujundžija, Denis Kubica, Ivan Storjak, Robert Krčmar (cap.), Dominik Suton, Dražen Å ibalić, Luka Mudrovčić, Filip Å išić i Antonio Dujak
Objavio: Administrator | 26.11.2015.