RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
NAJBOLJE SPORTSKO VELEUČILIÅ TE U HRVATSKOJ

Studenti Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru sudjelovali su na 7. Susretima  veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, koje je održano u Puli od 11. - 14.6.2015. Nastupilo je sveukupno 14 veleučilišta i visokih škola s preko 400 natjecatelja u odbojci(ž), futsalu, košarci 3x3 (m), stolnom tenisu (m i ž) i šahu (m). Naši studenti nastupili su u svim sportovima i ostvarili fantastične rezultate dobivši priznanje za najuspješnije sportsko veleučilište u Republici Hrvatskoj; košarkaši i odbojkašice postali su državni prvaci, nogometaši viceprvaci, šahisti su osvojili četvrto mjesto, dok su stolnotenisači bili peti.

Odbojkašice Veleučilišta "Lavoslav Ružička"u Vukovaru opravdale su ulogu glavnog favorita natjecanja i po peti puta zaredom postale državne prvakinje.

 

U grupnoj fazi natjecanja redom su pobjeđivale rezultatom 2:0; Zdravstveno veleučilište iz Zagreba,Međimursko veleučilište iz Čakovca i Veleučilište "Nikola Tesla" iz Gospića. U polufinalu su pobijedile Tehničko veleučilište iz Zagreba rezultatom 2:0 (25:10, 25:13), dok su u finalu pobijedile Veleučilište iz Karlovca također uvjerljivo rezultatom 2:0 (25:11, 25:15).

Odbojkašku ekipu činile su: Asja Cestar, Anja Grbić, Valentina Đapić, Matea Rajković (cap.), Gabrijela Stražanac, Matea Å utalo, Tamara Bakić, Tamara Radić, Vanja Mrđanov i Danijela Radaković.

Voditelj ekipe bio je prof. Marko Zeljković.

 

Košarkaši 3x3 Veleučilišta "Lavoslav Ružička" iz Vukovara:Mario Madžar,Aleksandar Kapović iMario Rajšić u grupi su odigrali četiri utakmice. Pobijedili su Veleučilište u Rijeci, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Visoku školu za informacijske tehnologije u Zagrebu te su izgubili od Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.Kao prvoplasirani plasirali su se u polufinale. U polufinalu su pobijedili Međimursko veleučilište u Čakovcu rezultatom 13:5, a u finalu Veleučilište u Karlovcu rezultatom 13:11, te tako po prvi puta postali državni prvaci.

  

Futsal momčad plasirala se u polufinale nakon dvije pobjede u grupi B, prvog dana natjecanja u skupini protiv Međimurskog veleučilišta u Čakovcu  (6:1)a.g. te Visokog učilišta Algebra iz Zagreba (3:0).

Četiri pobjednika skupina plasirali su se u polufinale u kojem smo se križali s pobjednikom skupine A; Tehničkim veleučilištem iz Zagreba i ostvarili fantastičnu pobjedu rezultatom 5:0.

Finale protiv Veleučilišta u Slavonskom Brodu ponudilo je pravu dramu gdje je na kraju regularnog dijelarezultat bio 0:0.Pristupilo se izvođenju sedmeraca gdje su na kraju Brođani imali više sreće i pobijedili rezultatom 3:2.

Futsal momčad činili su: Vladimir Bošnjak, Toni Maričić, Antonio Anić, Karlo Majtanić, JosipGrbanović (cap.), Dino Česir, Matej Marinović, Luka Mudrovčić, Filip Å imunović, Kristijan Mavrović, Zvonimir Ivuša, Dino Carević i Robert Krčmar.

Voditelj ekipe na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v. pred.

 

Å ahisti u sastavu Darko Petrović, Hrvoje Kampić i Toni Grbavac nakon sedam odigranih kola osvojili su četvrto mjesto iako su imali isti broj bodova kao i drugoplasirana i trećeplasirana ekipa.

Stolnotenisači Anton Ćosić i Mirko Pranjić svoj put završili su u četvrtfinalu porazom od Tehničkog veleučilišta u Zagrebu te su u razigravanju od 5. do 14. mjesta osvojili sve pobjede.

Objavio: Administrator | 17.06.2015.