RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Srebro i bronca za košarkaše i košarkašice

Nacionalna završnica prvenstva sveučilišta i veleučilišta HR FINALS održana je ove godine u Poreču od 28. do 31. svibnja 2015. Na njoj je nastupilo preko 1100 studenata s osam sveučilišta i sedam veleučilišta.

U natjecateljskom smislu HR FINALS,  vrhunac je sezone u hrvatskom studentskom sportu jer okuplja najbolje ekipe u devet najpopularnijih i najmasovnijih sportova. U ekipnim sportovima na ovo završno natjecanje, koje predstavlja službeno studentsko prvenstvo Hrvatske,  plasirala su se četiri najbolja hrvatska visoka učilišta s poluzavršnica, dok su u odbojci na pijesku, košarci 3x3, šahu,stolnom tenisu i tenisu nastupili  predstavnici svih visokih učilišta članica HASS-a bez dodatnih kvalifikacija.  Na ovom natjecanju vukovarsko veleučilište nastupilo je u košarci 3x3 (m i ž),odbojci na pijesku(m i ž) i šahu(m).

U konkurenciji 14 ekipa odbojke na pijesku,studentice Vukovara na kraju su zauzele odlično četvrto mjesto, dok su studenti bili peti. Za ekipu studentica nastupile su Anja Grbić i Matea Rajković, dok su

studenti nastupili u sastavu Toni Bačić i Igor Franić.

 

Natjecanje u košarci3x3 organizirano je na rivi u centru grada Poreča i ponudilo je veličanstven dekor, prepuno gledalište i neizvjesne utakmice.

Studenti Vukovara bili su u skupini  sa Sveučilištem Sjever i Veleučilištem "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića i obje su utakmice pobijedili prikazavši odličnu igru, protiv Sjevera u produžetku 13:11 i Zaprešića 14:5. Na taj način plasirali su se u četvrtfinale u kojem su pobijedili ekipu Sveučilišta u Zadru 13:6. U polufinalu su studenti Veleučilišta "Lavoslav Ružička"u Vukovaru pobijedili ekipu Sveučilišta u Puli rezultatom 13:11.Nažalost, izgubili su finale protiv ekipe Sveučilišta u Splitu i to tek nakon produžetaka  rezultatom 13:12. Ekipa je nastupila u sastavu Mario Rajšić, Mario Madžar i Aleksandar Kapović. Studentima čestitamo na iznimnoj borbenosti i zalaganju  tijekom cijelog  turnira.Moramo nadodati da je u tijeku turnira bilo organizirano i natjecanje u pogađanju trica. U konkurenciji 24 studenta sa svih visokih učilišta natjecanje je osvojio naš student Mario Rajšić te mu ovim putem također čestitamo.

 

Studentice su bile u grupi sa Sveučilištem Sjever, Sveučilištem u Rijeci i Veleučilištem Vern iz Zagreba. Ostvarile su tri lagane pobjede te se tako plasirale u polufinale gdje ih je dočekala ekipa splitskog sveučilišta. Utakmica je ponudila pravu dramu koju smo nažalost izgubili u produžecima i to  pogođenim košem s 10 metara. Rezultat je bio 14:13 u korist Splita. Utakmicu za treće mjesto naše djevojke su dobile protiv Sveučilišta u Rijeci bez većih napora rezultatom 13:5.Nastupile su u sastavu Dora Tutavac, Sena Pavetić i Klara Timarac.

 

Å ahisti vukovarskog veleučilišta u konkurenciji 14 ekipa  zauzeli su četvrto mjesto iako su do pretposljednjeg kola (desetog) čvrsto držali treću poziciju. U zadnjem kolu presudio je poraz od zagrebačkog sveučilišta.Å ahisti su nastupili u sastavu Toni Grbavac, Zoran Jonjić, Ivan Mirosavljević i Domagoj Soldo.

 

Puno dobrih mečeva, odličnog navijanja, nezaboravne zabave i medalja oko vrata koje su više nego zasluženo osvojili studenti i studentice vukovarskog veleučilišta zasigurno su  najljepše stvari koje jedan student može donijeti kući sa studentskog natjecanja.

Voditelj ekipa na natjecanju bio je Dražen Pejić, mag.cin., v. pred.

Objavio: Administrator | 17.06.2015.