RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Bavljenje politikom zbog želje za promjenama
Na Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru održana je tribinu pod nazivom:


"Baviti se politikom ili ne? - Å to i koliko mladi znaju o funkcioniranju političkih stranaka u Vukovaru?"


Na samom je početku dr.sc. Željka Kulenović održala kratko izlaganje o financiranju političkih stranaka pojasnivši razlike između javnog i privatnog financiranja predizbornih kampanja stranaka. Uz to, predstavila je i Zakon o financiranju političke aktivnosti i izborne promidžbe koji detaljno regulira financiranje izbornih kampanja.


Antun Zorislav Petrović iz Transparency International Hrvatska govorio je o kojracima za smanjenje korupciji povezane s političkim strankama te zaključio kako je korupcija prevelika kada počne utjecati na kvalitetu života građana. 


Zorislav Ham iz Državnog izbornog povjerenstva prezentirao je tehničke podatke nadzora koje provodi Državno izborno povjerenstvo kako bi spriječilo neravnotežu između prijave donacija i troškova kampanje. 


Na tribini su sudjelovali i predstavnici mladeži političkih stranaka u Vukovaru SDP-a, HDZ-a, SDSS-a i HSP-a dr.Ante Starčević koji su iznijeli svoja iskustva bavljenja politikom te motive koji ih potiču u njihovom političkom djelovanju. Istaknuli su kako ih je na bavljenje politikom potaklo nezadovoljstvo postojećim stanjem i želja za promjenama.

Tribina je organizirana s ciljem poticanja rasprave među mladim Vukovarcima i Vukovarkama, posebice studentske populacije o tome jesu li zainteresirani za politički život u gradu, koliko znaju o svojim političkim predstavnicima, jesu li zadovoljni radom političara u gradu i dr.

Objavio: Administrator | 12.01.2013.