RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Otvorenje Microsoft akademije na Veleučilištu
U sklopu programa ovogodišnjih 4. europskih dana poduzetnika (European Days of Entreprenurs, EDE), koji su se odvijali pod krilaticom "Gradovi - centri izvrsnosti: doprinos održivome razvoju", na Veleučilištu Lavoslava Ružičke u Vukovaru 3. listopada 2007. upriličeno je, simbolično točno u podne, svečano ovorenje Microsoftove akademije (Microsoft Academy) u nazočnosti predstavnika Američke agencije za međunarodni razvoj (US Agency for International Development, USAID), Microsofta Hrvatska, Grada Vukovara i Veleučilišta.
Dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke prof. dr. sc. Antun Pintarić pozdravio je nazočne i pritom zahvalio na donaciji g. Williamu Jeffersu, direktoru USAID-ove Misije u Hrvatskoj, koja je financirala računalno opremanje Akademije, te predstavnicima Microsofta Hrvatska. Naglasio je i kako uskoro počinje prijava prvih kandidata za novootvorenu Microsoftovu akademiju na našemu Veleučilištu, koje ponosno nosi ime Vukovarca i nobelovca Lavoslava Ružičke, a ovom Akademijom postaje i dio napora koji doprinose prepoznavanju najsuvremenijih oblika komunikacije i informacijske tehnologije kao stvaratelja i pokretača društva znanja, poduzetništva i održivoga razvoja općenito.

Obrativši se prigodnim govorom i naglasivši koordiniranost budućega rada ove institucije sa širim naporima u sklopu inicijative e-Vukovar, Microsoftovu akademiju proglasila je otvorenom vukovarska gradonačelnica gđa Zdenka Buljan.

Inače, Microsoftova institucija ovakve vrste otvorena je u Republici Hrvatskoj još samo u Varaždinu, a Akademija na našemu Veleučilištu ujedno je i prva ovoga profila na području čitave istočne Hrvatske (Slavonija, Baranja i zapadni Srijem). Namjena je Microsoftove akademije ponuditi polaznicima — u prvome redu nastavnicima i studentima Veleučilišta Lavoslava Ružičke, a kasnije i poduzetnicima te široj javnosti — najsuvremeniju izobrazbu uporabom informacijsko-komunikacijske tehnologije i stjecanje međunarodno priznatih certifikata.

Izdavanje takve Microsoftove svjedodžbe svršenim polaznicima omogućuje ovladavanje posebnim stručnim znanjima i vještinama, a time i njihov uvelike olakšani proboj na tržište rada u Republici Hrvatskoj, naglasio je u svome govoru direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić.

Objavio: admin | 05.08.2007.