RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Zlatne odbojkašice
Studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru sudjelovali su na 6. prvenstvu veleučilišta i visokih škola, koje je održano u Puli 05. - 08.06. 2014. Nastupilo je sveukupno 13 veleučilišta i visokih škola sa preko 350 natjecatelja u odbojci, futsalu, košarci 3x3, stolnom tenisu i šahu.

Odbojkašice Veleučilišta Lavoslav Ružička postale su državne prvakinje i opravdale ulogu prvog favorita natjecanja.


U grupnoj fazi natjecanja redom su pobjeđivale rezultatom 2:0; Zdravstveno veleučilište iz Zagreba i  Međimursko veleučilište iz Čakovca. U polufinalu pobijedile su Tehničko veleučilište iz Zagreba rezultatom 2:0 (25:12, 25:13), dok su u finalu pobijedile Veleučilište iz Karlovca također uvjerljivo rezultatom 3:0 (25:18, 25.14,25:6).

Odbojkašku ekipu činile su: Mery Ann Jakovčević, Anja Grbić, Valentina Đapić, Matea Rajković (cap.), Rea Česir, Matea Å utalo, Julija Babić, Vanja Mrđanov i Emanuela Kelava.

 

Košarkaši Veleučilišta Lavoslav Ružička Igor Å krlec, Mislav Barić, Mario Rajšić i Mario Madžar u grupi su odigrali tri utakmice i pobijedili Veleučilište iz Å ibenika i Tehničko veleučilište iz Zagreba, a izgubili su od Visoke škole za poslovanje i upravljanje "Baltazar Krčelić" iz Zaprešića. S obzirom da se u grupi zatvorio krug s tri ekipe koje su imale dvije pobjede i jedan poraz, naši košarkaši su ostali bez polufinala zbog koša razlike.  

  

Futsal momčad plasirala se u polufinale nakon tri  teške pobjede; prvog dana natjecanja u skupini protiv Veleučilišta u Čakovcu  (3:0), Veleučilišta u Rijeci (2:1) i Veleučilišta u Gospiću (2:1). Nažalost, u uvodnim sekundama polufinalne utakmice ozlijedio se igrač VEVU-a Karlo Majtanić što se pokazalo velikim nedostatkom u daljnjem natjecanju. Utakmicu polufinala protiv Visoke škole za poslovanje i upravljanje "Baltazar Krčelić"  Veleučilište Lavoslav Ružička izgubilo je  rezultatom 3:2, gdje je u završnici promašeno nekoliko izglednih prilika nadoknadivši veliku prednost od tri gola iz prvog poluvremena. U utakmici za treće mjesto, vidno fizički i emocionalno ispražnjeni, dali su svoj maksimum, ali im je falilo i malo sportske sreće. Praktički cijelu utakmicu ekipa Veleučilišta Lavoslav Ružička je vodila rezultatom 1:0 i  iz prvog udarca u okvir gola nekoliko minuta prije kraja ekipa Veleučilišta iz Karlovca je izjednačila na 1:1. U lutriji penala karlovčani su imali više sreće i u osmoj seriji izvođenja pobijedili rezultatom 8:7.

Futsal momčad činili su: Vladimir Bošnjak, Toni Maričić, Boris Vurdelja, Karlo Majtanić, Josip Grbanović (cap.), Dominik Å itum, Karlo Lazar, Luka Mudrovčić, Jurica Nikolić, Ivan Crnković, Marko Polić, Davor Kvesić, Zvonimir Ivuša, Dino Carević i Robert Krčmar.

Voditelj svih ekipa na natjecanju bio je prof. Dražen Pejić.

Objavio: Administrator | 11.06.2014.