RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Košarkaši viceprvaci Hrvatske
Najmasovniji organizirani sustav sporta u Republici Hrvatskoj, dostupan svima studentima hrvatskih visokoškolskih ustanova - UNISPORT, u kojem je sudjelovalo oko 40.000 natjecatelja, svoje najvažnije natjecanje UNISPORT FINALS održano je od 29. svibnja do 01. lipnja  u  Puli.

 

U natjecateljskom smislu UNISPORT FINALS,  vrhunac je sezone u hrvatskom studentskom sportu jer okuplja najbolje ekipe u sedam najpopularnijih i najmasovnijih sportova. U ekipnim sportovima na ovo završno natjecanje, koje predstavlja službeno studentsko prvenstvo Hrvatske,  plasirala su se četiri najbolja hrvatska visoka učilišta sa poluzavršnica, dok su u odbojci na pijesku, košarci 3x3 i šahu nastupili  predstavnici svih visokih učilišta bez dodatnih kvalifikacija.  Na ovom natjecanju vukovarsko Veleučilište nastupilo je u košarci 3x3(m) i u odbojci na pijesku(m i ž).

Studentice su u odbojci na pijesku pobijedile ekipe Sveučilišta u Puli, Sveučilište Sjever iz Varaždina i  Sveučilište u Zadru, a poražene su od ekipe Sveučilišta u Rijeci i ekipe Sveučilišta u Splitu. Na kraju su zauzele odlično 5 mjesto. Za ekipu studentica nastupile su Valentina Đapić i Emanuela Kelava.

Odbojkaši su također osvojili peto mjesto zabilježivši tri pobjede protiv ekipa Sveučilišta u Puli, Sveučilišta u Varaždinu i  Sveučilišta u Zadru i dva poraza protiv Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Osijeku. Studenti su nastupili u sastavu Nikola Ivković i Igor Franić.

Natjecanje u košarci3x3 organizirano je na dva terena na glavnom gradskom trgu ispred Rimskog foruma i ponudilo je veličanstven dekor, prepuno gledalište i neizvjesne utakmice.

Studenti su bili u skupini  sa Sveučilištem u Zagrebu i Sveučilištem u Varaždinu i obje su utakmice pobijedili prikazavši odličnu igru, protiv Zagreba 10:4 i Varaždina 12:2. Na taj način plasirali su se u četvrtfinale u kojem su pobijedili ekipu Zadra 13:6. U polufinalu su studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička pobijedili ekipu Sveučilišta u Rijeci rezultatom 11:7.Nažalost, izgubili su finale protiv ekipe Sveučilišta u Zagrebu rezultatom 12:5. Ekipa je nastupila u sastavu Mario Rajšić, Igor Å krlec i Mislav Barić. Studentima se zahvaljujemo na iznimnom trudu tijekom čitavog turnira.

Puno dobrih utakmica, odličnog navijanja, nezaboravne zabave i medalja oko vrata koje su više nego zasluženo osvojili studenti vukovarskog Veleučilišta zasigurno su  najljepše stvari koje jedan student-sportaš može donijeti kući sa studentskog natjecanja.

Voditelj ekipa na natjecanju bio je prof. Dražen Pejić.

 

Objavio: Administrator | 04.06.2014.