RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Pripremni posjeti 2011./2012.

Sa svrhom dobivanja darovnice iz pretpristupnih sredstava EU nakon zajedničke prijave prijedloga na raspis natječaja unutar Programa za cjeloživotno učenje, tj. njegovih sastavnica Erasmus i Grundtvig, i hrvatski prijavitelji koji su već pronašli inozemnu suradničku visokoobrazovnu ustanovu mogu u razdoblju od 30. prosinca 2011. do 30. travnja 2012. sudjelovati u pripremnim posjetima. Za tu svrhu Agencija za mobilnost i programe EU (usp. http://www.mobilnost.hr) sudjelovat će u dijelu pokrića putnih i smještajnih troškova u visini do 800,00 €.  

 

Da bi pripremni posjet bio uspješno ostvaren, valja najkasnije do petka, 18. studenoga 2011., unaprijed s vanjskom ustanovom-primateljicom dogovoriti nadnevke i njegov sadržaj, a potom na engleskom jeziku točno unijeti podatke u Prijavnicu za pripremni posjet slijedeći priložene upute iz ovogodišnjih Nacionalnih pravila za prijavitelje i Priručnika za pripremne posjete (v. priloge). Prijavu treba poslati e-mailom (pripremni.posjeti@mobilnost.hr), a izvornik dostaviti i preporučeno AMPEU (Gajeva 22, HR-10000 Zagreb).  

 

Novosti

 

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) nastavlja s djelatnošću dodjele darovnica za pripremne posjete i u 2012. Do petka, 10. veljače 2012., treba poslati popunjenu prijavnicu za posjete suradničkim ustanovama unutar EU koji bi bili ostvarivi od 23. ožujka 2012. do 30. travnja 2013. AMPEU će provoditeljima odobrenih posjeta u prosjeku pokriti životne troškove u visini od 800,00 €, a tijekom boravka u inozemstvu može biti dogovorena daljnja suradnja s domaćinom (npr., zajednička provedba razmjene polaznika i nastavnika, stručna usavršavanja i sl.).

 

Kako do ostvarenja pripremnog posjeta?

 

Koraci za ostvarenje pripremnog posjeta su sljedeći:

 

1. pronaći srodnu visokoobrazovnu ustanovu na području EU;

2. zamoliti buduće suradnike da upute pozivno pismo glede posjeta u navedenom razdoblju;

3. popuniti prijavnicu i zajedno s pozivnim pismom poslati AMPEU (v. podatke gore i u privitku).

Objavio: Tihomir Živić | 08.11.2011.