RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
PROMOCIJSKI DAN "Karijera nakon sportske karijere"

 

 

U okviru projekta Hrvatskog olimpijskog odbora uz financijsku potporu Europskog olimpijskog odbora u zgradi Rektorata  Sveučilišta J. J. Strossmayera, održan je promocijski dan "Karijera nakon sportske karijere".

 Cilj ovog projekta je suradnja regionalnih i lokalnih zajednica u obrazovanju talentiranih sportaša, te potpora njihovoj profesionalnoj karijeri nakon sportske karijere. Primarni cilj u obrazovanju sportaša bio bi omogućiti posebne uvjete studiranja vrhunskim sportašima kako bi ih oni mogli uskladiti sa sportskim obvezama. Na taj način bi se pokušalo eliminirati glavni razlog odustajanja velikog broja sportaša od obrazovanja, općenito.

Veleučilište se na ovom skupu predstavilo kao dobar primjer u praksi te su Dražen Pejić mag.cin.pred., i Stjepan Jelica bacc.ft.pred., u okviru izlaganja s temom "Komparativne prednosti studiranja na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru" ohrabrili sportaše da postanu naši budući studenti, objasnili im uvjete pod kojima studiranju sadašnji sportaši na našem veleučilištu te predstavili studijske programe s osvrtom na specijalistički studij Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu.

 Na skupu je, među ostalim sportašima, svoje probleme s kojima se susreće u praksi kao i planove o nastavku obrazovanja iznio i  David Å ain, veslač, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2010. godine na Novom Zelandu te srebrne olimpijske medalje u Londonu 2012.


 


Objavio: Karolina Tetkić | 04.02.2014.