RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
SEMPER PRIMUS 2013.

I ove godine 19.listopada, Sveučilište u Dubrovniku organiziralo je XIV.  međunarodnu studentsku veslačku regatu pod nazivom Semper primus,  na kojoj su, možemo već reći, tradicionalno, nastupile dvije posade Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru. Naše  studentice i studenti natjecali su se u konkurenciji osam europskih sveučilišta (Wroclaw University of Technology, Universa Ljubljana, Universa Maribor, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Rijeci i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru) od kojih je ukupni pobjednik Sveučilište u Zagrebu.

 Muški je osmerac našeg veleučilišta osvojio četvrto mjesto te je u B finalu izborio drugo mjesto,  dok je ženski je osmerac u A finalu završio na šestom mjestu.

Posada muškog osmerca nastupila je u sastavu Sven Kuštro, Zvonimir Tvorek, Davor Radić, Dražen Maroševac, Davor Tušek, Marino Sarajčev, Bruno Marić, Vladimir Bošnjak i Josipa Drga (kormilarka).

 Posadu  ženskog osmerca činile su Laura Lisjak, Silvija Haček, Vlatka Đanić, Josipa Brataljenović, Iva Ivanković, Jelena Babić, Dajana Karatović, Anja Sršić, i Josipa Drga (kormilarka).

 Osim za jačanje akademskog sportskog duha i postizanja dobrih rezultata na natjecanju, studenti i studentice iskoristili su vikend u sunčanom Dubrovniku kako bi se posljednji put ove godine okupali u toplom Jadranu. Nakon regate domaćini su organizirali završnu svečanost na kojoj su se naši studenti nastavili družiti sa svim natjecateljima u ugodnoj atmosferi kluba Ravelin u staroj jezgri grada Dubrovnika.

Voditelj studenta na natjecanju bio je profesor Nebojša Radojčić.

Objavio: Karolina Tetkić | 22.10.2013.