RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Å kola kao prostor socijalne integracije djece i mladih u Vukovaru

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića i uz potporu Zaklade Friedrich Ebert, u vukovarskom Hotelu Lav počeo je 16. ožujka 2012. u organizaciji Odjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dvodnevni znanstveno-stručni skup Å kola kao prostor socijalne integracije djece i mladih u Vukovaru: praćenje promjena 2001. - 2011. U nazočnosti predstavnika Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara, sudionicima se obratila i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić te direktor Ureda za Hrvatsku Zaklade Friedrich Ebert dr. sc. Dietmar Dirmoser.  

 

O ishodima desetogodišnjeg istraživanja javnost su izvijestili prof. dr. sc. Dinka Čorkalo Briuški i prof. dr. sc. Dean Ajduković s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a komentirao ih je dr. sc. Dragutin Babić sa zagrebačkog Instituta za migracije i narodnosti, dok su svoje preporuke primjerice dali i MZOS, Vladin ured za prava nacionalnih manjina i Srpsko narodno vijeće. 

 

Skup je rad nastavio u radionicama, a u otvorenoj raspravi o nalazima istraživanja uz ostale je dionike kao predstavnik Veleučilišta sudjelovao prodekan za razvoj i stručni rad.  

Objavio: Administrator | 17.03.2012.