RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
ODLIČJA I U NOVOM SADU

Veslački klub Danubius 1885., iz Novog Sada bio je organizator IV. međunarodne studentske veslačke regate koja je održana  30. svibnja 2013.  Nastupili su muški i ženski osmerci Sveučilišta iz Novog Sada, Beograda, Zagreba i našeg Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara.

Naše veleučilište nastupilo je s posadama u ženskoj  i muškoj konkurenciji. Ženska posada Veleučilišta Vukovar osvojila je drugo mjesto u konkurenciji od 5 posada te tako još jednom postigla izvanredni uspjeh.

Muška ekipa ovaj put nažalost nije imala sreće(greška s veslom koja im je odnijela pola dužine čamca odmah u startu) te je zauzela 5. mjesto, no s puno optimizma i želje nastavljaju s radom s vjerom da će doći i bolji dani. Sport je         takav "nekad pobijediš nekad izgubiš".

Ženska posada nastupila je u sastavu Josipa Brataljenović, Jelena Babić, Viktorija Jambrišak, Vlatka Đanić, Anja Sršić, Renata Maričić, Jelena Trošić, Iva Ivanković s kormilarom Brunom Marićem.

Muška posada nastupila je u sastavu Davor Tušek, Sandi Starc, Vladimir Bošnjak, Toni Žulj, Zvonimir Tvorek, Sven Kuštro, Davor Radić, Bruno Marić s kormilarkom Jelenom Trošić.

Nakon nadasve zanimljivih utrka koje su se odvijale ispred gradske plaže Å trand studenti i studentice nastavili su zajedničko druženje na večeri u restoranu Cesla pored veslačkog kluba.

Voditelj ekipa na natjecanju bio je prof. Dražen Pejić sa trenerom  Zvonimirom  Tvorekom.

Objavio: Karolina Tetkić | 18.06.2013.