RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
STUDENTSKI DAN SPORTA

Sportska udruga studenata i Studentski zbor Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru organizirali su već  tradicionalno peti Studentski dan sporta . Događaj je održan 6. lipnja 2013. u Sportskoj dvorani Borovo u vremenu  od 11 do 16  sati. Ove se godine na turnirima u malom nogometu i odbojci natjecalo  oko stotinjak studenata i studentica  u 14 ekipa, od  kojih deset  u nogometu i četiri u  ženskoj  odbojci. Nogometni dio natjecanja  igran je u tri skupine po principu svatko sa svakim, nakon čega su  prvoplasirane ekipe i najbolja drugoplasirana  izborile daljnji dio natjecanja. U polufinalu su se sastale ekipe prve godine studija fizioterapije (izvanredni studenti) i druge  godine upravnog studija te prve godine studija fizioterapije (redovni studenti) i prve  godine studija trgovine. Bolje ekipe iz ta dva susreta bile su ekipe prve  godine studije fizioterapije (izvanredni studenti) i  prve godine studija fizioterapije (redovni studenti) koji su odmjerili snage u finalu u kojemu je pobijedila ekipa prve  godine studija fizioterapije (redovni studenti). Time su postali i ovogodišnji pobjednici turnira u nogometu.  Borba za treće mjesto vodila se između ekipa druge godine upravnog studija i prve  godine studija trgovine. Bolja je bila  ekipa prve godine studija trgovine, osvojivši u konačnici treće mjesto na ovogodišljem turniru.

Odbojkaški dio natjecanja odigran je u jednoj skupini nakon čega smo dobili i konačne pobjednice turnira, studentice druge godine studija  fizioterapije. Drugo su mjesto zauzele studentice prve  godine studija fizioterapije (redovne studentice). Treće mjesto  osvojile su studentice prve godine studija fizioterapije (izvanredne studentice).

Nakon završenog nogometnog i odbojkaškog turnira odigrana je i revijalna utakmica između profesora i studenata veleučilišta u kojoj su profesori pokazali  veliku borbenost, a  koja  je završila neriješenim rezultatom 6:6. Nakon izvođenja sedmeraca  ekipa profesora je bila sretnija i spretnija te je konačni rezultat bio 10:9 za profesore.

Nakon toga uslijedila je i prijateljska utakmica između studentske reprezentacije VEVU-a i ekipe Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku stručnog studija Vinkovci u kojoj su naši  studenti remizirali rezultatom 4:4.

Nakon natjecateljskog dijela Veleučilište je organiziralo zajedničku večeru za sve studente i profesore veleučilišta  te dodjelu priznanja najuspješnijim ekipama  u Danube Gardensu na gradskoj plaži u Vukovaru. Priznanja najuspješnijim natjecateljima te zahvalnice sponzorima  dodijelio je gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo. Nakon završetka  podjele priznanja druženje je nastavljeno uz živu glazbu i dj-a koji su nas  zabavljali do ranih  jutarnjih sati.

 

Objavio: Karolina Tetkić | 18.06.2013.