RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
KOÅ ARKAÅ ICE BRONČANE

Najmasovniji i najzabavniji organizirani sustav sporta u Hrvatskoj, dostupan svima studentima hrvatskih visokoškolskih ustanova - UNISPORT, u kojem u ovom trenutku sudjeluje oko 40.000 natjecatelja, svoje najvažnije natjecanje UNISPORT FINALS održano je od 16. do 19. svibnja 2013. u gradu Puli.

 

U natjecateljskom smislu UNISPORT FINALS, koji će se i sljedećih godina održavati u Puli, vrhunac je sezone u hrvatskom studentskom sportu jer okuplja najbolje ekipe u sedam najpopularnijih i najmasovnijih sportova. U ekipnim sportovima na ovo završno natjecanje, koje predstavlja službeno studentsko prvenstvo Hrvatske,  plasirala su se četiri najbolja hrvatska visoka učilišta sa poluzavršnica dok su u odbojci na pijesku, streetballu i šahu nastupili  predstavnici svih visokih učilišta bez dodatnih kvalifikacija. Osvajači naslova UNISPORT FINALSA izborili su nastup na Europskoj Univerzijadi koja će se u ljeto 2014. godine održati u Roterdamu. Na ovom natjecanju vukovarsko veleučilište nastupilo je u streetballu koje je po prvi puta organizirano i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Natjecanje u streetbasketu organizirano je na dva terena na glavnom gradskom trgu ispred Rimskog foruma i ponudilo je veličanstven dekor, prepuno gledalište i neizvjesne utakmice.

Studenti su bili u skupini  sa Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem u Rijeci i obje utakmice izgubili u neizvjesnoj završnici, protiv Splita 13:11 a Rijeke 8:7.Na taj način ostali su bez plasmana međutim  studentima ne smijemo ništa zamjeriti jer su ostavili srce na betonu. Ekipa je nastupila u sastavu Mario Madžar, Igor Å krlec i Miran Jozić.

Studentice su odigrale četiri utakmice i s dvije pobjede protiv Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu te dva poraza od Sveučilišta u Zadru i VERNA osvojile treće mjesto. Djevojkama također moramo čestitati na iznimnom trudu i zalaganju pogotovo na utakmici za treće mjesto. 

Nastupile su Dora Tutavac, Karla Pensa i Ena Vuk. Voditelj ekipa na natjecanju bio je prof. Dražen Pejić

Puno dobrih utakmica, odličnog navijanja, nezaboravne zabave i medalja oko vrata koje su više nego zasluženo osvojile naše studentice zasigurno su  najljepše stvari koje jedan student-sportaš može donijeti kući sa studentskog natjecanja.

Objavio: Karolina Tetkić | 29.05.2013.