RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
HUMANIJADA 2013.

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu bio je domaćin 21. međunarodnog sportskog natjecanja studenata biomedicinskih fakulteta-Humanijade,  po prvi puta održanog na prostoru BiH. Natjecanje je održano od 8. do 12. svibnja 2013. u  apartmanskom - rehabilitacijskom  naselju Aqua Reumal u Fojnici.

Sudionici Humanijade bili su fakulteti biomedicinskih  grupacija - medicine, stomatologije, farmacije, veterine, fakulteta zdravstvenih studija, edukacijsko-rehabilitacijskog  fakulteta, fizioterapije iz  12 gradova s prostora 4 države bivše Jugoslavije. Humanijada je okupila  preko 600 studenata koji su se natjecali u pet sportova kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Studenti Veleučilišta Lavoslav Ružička nastupili su prvi put na Humanijadi  a natjecali su se u futsalu (M) i odbojci (Ž).

Obje su  ekipe vrlo uspješno prošle prvu fazu natjecanja  izborivši nastup u polufinalima sa po tri pobjede u skupini.  Nogometaši su redom pobjeđivali medicinu Zagreb, medicinu Tuzlu i medicinu Mostar dok su djevojke bile bolje od medicine Sarajevo,stomatologije Zagreb i  Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Travnika.

Žensko polufinale u odbojci između naših djevojaka i ekipe Medicinskog fakulteta iz Zagreba donijelo je pravu dramu. Krajem prvog seta naše su djevojke gubile  rezultatom 23:18 i 24:21, međutim požrtvovnom i napadačkom igrom preokrenule su rezultat i pobijedile s 26:24. Drugi je set također donio uzbudljivu završnicu, igralo se poen za poen sve do rezultata 23:23 gdje su naše djevojke  dvaput pogodile linije terena  i dobile meč. Konačni rezultat bio je 26:24, 25:23.

U finalnoj utakmici pred 500-tinjak  studenata koji su uglavnom navijali za naše studentice, odigrali smo utakmicu protiv ekipe Farmaceutsko biokemijskog fakulteta iz Zagreba. Onoliko sreće koliko smo imali u polufinalu  nedostajalo je u finalu. Oba seta izgubili smo rezultatom 25:23, 25:23. Djevojkama možemo čestitati na ostvarenom rezultatu jer su u svom premijernom nastupu pokazale  kako se bori za boje veleučilišta i grada te su na kraju utakmice zasluženo dobile ovacije svih nazočnih u dvorani. Za žensku odbojkašku ekipu nastupile su Ernesta Dubac, Anja Grbić, Mary Ann Jakovčević,  Vanja Mrđanov, Matea Rajković, Ana Marija Reili, Matea Å utalo, Dora Tutavac i Nikolina Dundović. Voditelji ekipe na natjecanju bili su Nikola Ivković i prof.Dražen Pejić.

Nogometaši su polufinale igrali protiv ekipe Medicinskog fakulteta iz Rijeke. Pogotkom Dinka Å ubarića rezultat na kraju poluvremena bio je 1:0 za našu ekipu. Međutim, početkom drugog poluvremena Riječani su pojačali tempo i agresivnost te preokrenuli rezultat na 3:1 u svoju korist i zasluženo pobijedili. U utakmici za treće mjesto igrali smo protiv ekipe Medicinskog fakulteta iz Zagreba. Regularni dio utakmice (2x15 min) završio je rezultatom 0:0 te se pristupilo izvođenju sedmeraca.

U lutriji sedmeraca Zagrepčani su imali više sreće gdje je njihov igrač u raspucavanju četvrte serije pogodio gol, a naš kapetan Å imunović prečku. Konačni rezultat bio je 4:3 za medicinare.

Studentima također čestitamo na ostvarenom uspjehu te im želimo malo više sportske sreće na sljedećim nastupima.Za futsal ekipu nastupili su Ivan Batrac,  Marko Vukasović , Dinko Å ubarić,  Josip Grbanović, Luka Mudrovčić, Karlo Lazar, Kristijan Mavrović,Marko Antonio Knez i Filip Å imunović. Voditelj ekipe bio je prof. Dražen Pejić.

Objavio: Karolina Tetkić | 28.05.2013.