RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
PROMOVIRAMO 146 PRVOSTUPNIKA

Jako dobar prosjek i prolaznost, a najavljeni su i novi programi

U posljednjih osam godina na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru ukupno je promovirano 800 prvostupnika. U ovaj je broj uračunato  i njih 146 promoviranih u subotu 7. prosinca u prvostupnike i prvostupnice fizioterapije, ekonomije i javne uprave. Radi se o jako dobrom prosjeku, istaknula je u svom pozdravnom govoru  dekanica vukovarskoga veleučilišta prof.dr.sc. Gordana Bujišić. -To znači da imamo i dobru prolaznost koju smo inače u prošloj akademskoj godini,  po novim statistikama,  i značajno poboljšali - rekla je.


STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR

Govoreći o novinama na veleučilištu dekanica Bujišić istaknula je projekt Studentski poduzetnički inkubator za čiju su realizaciju u tijeku završne pripreme. -Ovaj smo projekt aplicirali kod Ministarstva poduzetništva i obrta RH i dobili financiranje u visini 50 posto ulaganja. Završili smo opremanje prostora za poduzetnički inkubator, a slijedi edukacija edukatora na najboljem softwareu na svijetu za takve inkubatore koji simulira sve od osnivanja poduzeća do prodaje gotovog proizvoda. U ovaj je projekt uključeno 15 ljudi, među kojima naši nastavnici, studenti i bivši studenti i vjerujem da će  značajno doprinijeti razvoju poduzetništva u našoj zajednici -istaknula je dekanica Bujišić.

 

SPECIJALISTIČKI STUDIJ FIZIOTERAPIJE
Posebno je naglasila kako je u proceduru recenzije ušao specijalistički studij fizioterapije u sportu, rekreaciji i wellnessu, a kojim bi Veleučilište Lavoslav Ružička dobio prvi takav potpuno prevencijski program u cijeloj regiji. -Svakako tijekom iduće kalendarske godine, a ja se optimistično nadam tijekom ove akademske, upisat ćemo prve studente specijalističkog studija - poručila je.

 

NAJBOLJE STUDENTICE
Na promociji su proglašeni i najbolji studenti, a dodijeljene su i dvije nagrade dekanice - ona za uspjeh u studiju kao i za najveći doprinos zajednici. Sve su nagrade ovoga puta dobile studentice.  Najuspješnija studentica Stručnog studija fizioterapije je Valentina Capjak , a najuspješnija studentica Stručnog studija trgovine Viktorija Smolek,  kojima su kao nagrade uručeni mobiteli i novčani iznos od po 1000 kuna. Najuspješnija studentica Stručnog upravnog studija je Irena Kihbauer,  ujedno i najuspješnija studentica na sva tri stručna studija pa je stoga i dobitnica Nagrade dekanice za uspjeh u studiju. 

Kako je važnost volonterskoga rada i doprinosa zajednici prepoznata također kao jednakovrijedna uspješnosti u studiranju, dodijeljena je i Nagrada dekanice za najveći doprinos zajednici i to studentici fizioterapije Barbari Kujadin.  Ona i Kihbauer kao nagradu su dobile tablete i također novčani iznos od po 1000 kuna. Mobiteli i tableti dar su našega veleučilišta, a novčani iznosi i ove su godine  dar Generali osiguranja.

Objavio: Karolina Tetkić | 10.12.2013.