RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
ZLATO I SREBRO NAÅ IM VESLAČICAM I VESLAČIMA

Već tradicionalno, veslačice i veslači Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara nastupaju na 10. regati sv. Filipa i Jakova koja je održana  4. svibnja 2013. u veslačkom domu Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar"  (HVK Vukovar) na obali Otoka Å portova povodom proslave Dana Grada Vukovara. Na regati je sudjelovalo 10 veslačkih klubova i predstavnici akademskog veslanja iz Zagreba, Osijeka i Vukovara s oko 300 natjecatelja svih uzrasta i kategorija. Na svečanom otvorenju regate nazočnima se, između ostalih, obratio i predsjednik HVK Vukovar Siniša Å ijanović te naglasio kako je i dalje potrebno ulagati u razvoj veslanja s obzirom na bogatu stogodišnju tradiciju koju veslanje ima u Vukovaru,  a istodobno i promicati akademski duh sa svim pozitivnim značajkama koje bavljenje ovim sportom pruža studentima.

U prvoj utrci dana nastupili su ženski akademski osmerci. Vukovarsko veleučilište nastupilo je s dominantnom utrkom nad ekipom Ekonomskog fakulteta iz Zagreba (EFZG) te tako osvojilo prvo mjesto braneći boje i ugled  VEVU-a. Nastupile su Laura Lisjak, Josipa Brataljenović, Vlatka Đanić, Iva Ivanković, Jelena Babić, Anja Sršić, Josipa Drga, Viktorija Jambrišak s kormilarom Brunom Marićem

U posljednjoj utrci dana nastupili su muški akademski osmerci. U zanimljivoj i napetoj utrci koja je bila neizvjesna do samoga cilja, naše studente ipak su uspjeli pobijedili studenti Fakulteta elektrotehnike i računalstva (FER), pa su se studenti Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara unatoč pokazanoj velikoj srčanosti i borbenosti morali zadovoljili srebrnom medaljom i drugim mjestom, dok su treće mjesto zauzeli studenti Ekonomskog fakulteta iz Zagreba. Za vukovarski akademski tim nastupili su Davor Tušek, Dražen Maroševac, Igor Å imčik, Marino Sarajčev, Davor Radić, Vladimir Bošnjak, Sven Kuštro, Bruno Marić s kormilarom Ivom Ivanković.  Voditelj ekipa je trener Zvonimir Tvorek. 

Za ostvarene uspjehe i uloženi trud svim članovima AVK VEVU upućujemo iskrene čestitke i želimo sreću u daljnjim natjecanjima.

Objavio: Karolina Tetkić | 07.05.2013.