Raspored Studomat Nastavnici Kalendar Natječaji Mapa weba WebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
ZLATO I SREBRO NAŠIM VESLAČICAM I VESLAČIMA

Već tradicionalno, veslačice i veslači Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara nastupaju na 10. regati sv. Filipa i Jakova koja je održana  4. svibnja 2013. u veslačkom domu Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“  (HVK Vukovar) na obali Otoka Športova povodom proslave Dana Grada Vukovara. Na regati je sudjelovalo 10 veslačkih klubova i predstavnici akademskog veslanja iz Zagreba, Osijeka i Vukovara s oko 300 natjecatelja svih uzrasta i kategorija. Na svečanom otvorenju regate nazočnima se, između ostalih, obratio i predsjednik HVK Vukovar Siniša Šijanović te naglasio kako je i dalje potrebno ulagati u razvoj veslanja s obzirom na bogatu stogodišnju tradiciju koju veslanje ima u Vukovaru,  a istodobno i promicati akademski duh sa svim pozitivnim značajkama koje bavljenje ovim sportom pruža studentima.

U prvoj utrci dana nastupili su ženski akademski osmerci. Vukovarsko veleučilište nastupilo je s dominantnom utrkom nad ekipom Ekonomskog fakulteta iz Zagreba (EFZG) te tako osvojilo prvo mjesto braneći boje i ugled  VEVU-a. Nastupile su Laura Lisjak, Josipa Brataljenović, Vlatka Đanić, Iva Ivanković, Jelena Babić, Anja Sršić, Josipa Drga, Viktorija Jambrišak s kormilarom Brunom Marićem

U posljednjoj utrci dana nastupili su muški akademski osmerci. U zanimljivoj i napetoj utrci koja je bila neizvjesna do samoga cilja, naše studente ipak su uspjeli pobijedili studenti Fakulteta elektrotehnike i računalstva (FER), pa su se studenti Veleučilišta Lavoslava Ružičke iz Vukovara unatoč pokazanoj velikoj srčanosti i borbenosti morali zadovoljili srebrnom medaljom i drugim mjestom, dok su treće mjesto zauzeli studenti Ekonomskog fakulteta iz Zagreba. Za vukovarski akademski tim nastupili su Davor Tušek, Dražen Maroševac, Igor Šimčik, Marino Sarajčev, Davor Radić, Vladimir Bošnjak, Sven Kuštro, Bruno Marić s kormilarom Ivom Ivanković.  Voditelj ekipa je trener Zvonimir Tvorek. 

Za ostvarene uspjehe i uloženi trud svim članovima AVK VEVU upućujemo iskrene čestitke i želimo sreću u daljnjim natjecanjima.

Objavio: Karolina Tetkić | 07.05.2013.