RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
POLUZAVRÅ NICA U KOÅ ARCI ZA STUDENTE-SKUPINA SJEVER

Košarkaška ekipa Veleučilišta Lavoslav Ružička pod vodstvom prof. Dražena Pejića natjecala se na poluzavršnici  Prvenstva Hrvatske u košarci za studente, skupina Sjever, odigranoj u  Zagrebu 2. i 3. svibnja.  U  sustavu  natjecanja u kojem su sve ekipe igrale međusobno borilo se za prva dva mjesta koja su ujedno osiguravala odlazak na završnicu u Pulu. Na natjecanju su sudjelovale ekipe Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Osijeku, domaćin Vern i ekipa vukovarskog veleučilišta. Prvo mjesto očekivano je i dominantno osvojilo Sveučilište u Zagrebu, dok je Sveučilište u Osijeku kao drugoplasirano, izborilo završnicu u Puli. Naša je ekipa poražena u susretu protiv Sveučilišta u Osijeku rezultatom  

Prvog dana natjecanja naša ekipa je odigrala utakmicu protiv Sveučilišta u Osijeku i osala poražena rezultatom 63:32 (13:5,10:10,22:5,18:12). Protiv objektivno jačeg protivnika koji u svojim redovima ima 12 podjednako kvalitetnih igrača naša ekipa pružila je jak otpor. Prve dvije četvrtine utakmica je bila dosta izjednačena,  međutim stalnim izmjenama ekipa Sveučilišta u Osijeku nametnula je jak ritam i prelomila utakmicu u trećoj četvrtini. Najbolji strijelci kod Osiječana bili su Tadić 14, Kalaica 12 i Hartmann sa 10, a kod naših  Madžar 13 i Jozić 8 koševa.

Drugog dana igrali smo prvo protiv domaćina Verna. Kroz cijelo prvo poluvrijeme izgledalo je da  možemo napraviti iznenađenje i pobijediti prošlogodišnje viceprvake Hrvatske na njihovom terenu. Međutim četvrta  osobna greška pred kraj druge četvrtine do tad sjajnog Mirana Jozića i mali broj kvalitetnih rotacija na klupi udaljila nas je od pobjede. Vern je početkom treće četvrtine podigao  agresivnost u obrani te brojnim kontrama okrenuo rezultat u svoju korist koji je na kraju iznosio 38:56(13:11,7:11, 9:19,9:15). Najbolji strijelci kod naših bili su Madžar sa 15 koševa i Å krlec sa 14 dok su kod Verna najbolji bili Lovrić sa 16 i Devčić sa 11 koševa.

U posljednjoj utakmici dana koja nije donosila neku značajnu odluku, Sveučilište u Zagrebu je pobjedilo  rezultatom 80:44. U toj utakmici šansu su dobili igrači koji su do tad manje igrali tako da je rezultat bio u drugom planu. Kod Zagreba prednjačio je Božić s 30 koševa, dok su kod naših najbolji bili Madžar s 14 i Barić s 10 koševa.

Ekipa  vukovarskog  veleučilišta nastupila je u sastavu Miran Jozić, Mislav Barić, Mario Madžar, Jago Lucić, Nikola Prce, Nemanja Rajšić, Igor Å krlec, Antonio Ilić, Marko Janković i Matej Marić.

Voditelj ekipe na natjecanju bio je profesor Dražen Pejić.

Objavio: Karolina Tetkić | 07.05.2013.