RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Naša Alumni
Vjerujemo da je većini naših studenata poznato ime Matea Rajković! Odbojkom se počela baviti još u osnovnoj školi. Karijeru je započela u odbojkaškom klubu Mladost, a tome klubu se kako sama Matea kaže, gdje god po Hrvatskoj igrala, uvijek vraćala. Odbojkaški klub Mladost je prošle godine vratio ženski naslov u Zagreb, a ove godine osvojio je 18 pobjeda, u isto toliko odigranih susreta.
Matea je i jedna od najiskusnijih članica hrvatske odbojkaške reprezentacije, stoga ju već na ljeto očekuje Europsko prvenstvo u odbojci koje će se igrati u Mađarskoj.
Osim što je vrhunska sportašica, Matea je svojim predanim i upornim radom na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru završila preddiplomski stručni studij Fizioterapije, a nakon toga specijalistički diplomski stručni studij Preventivne fizioterapije. Tema njenog diplomskog rada bila je usko vezana uz sport kojim se bavi Procjena mobilnosti FMS testovima kod odbojkašica. Nastavnici Veleučilišta pamte ju kao uzornu, vrijednu i uvijek nasmijanu studenticu, a s nekima od njih Mateja je i danas ostala u kontaktu te je i na taj način ostala povezana s Veleučilištem i Vukovarom.
Tijekom studentskih dana Matea je bila aktivna kao vrhunska sportašica u ŽOK Vinkovci i ŽOK Vukovar. Uz profesionalne obveze, uvijek se spremno odazivala zaigrati za ekipu Veleučilišta s kojom je odigrala bezbroj utakmica. Ističe, kako u svaku utakmicu ulazi hladne glave i vrućeg srca, što je vjerujemo, rezultat njenog sportskog uspjeha.
S ekipom Veleučilišta osvojila je puno zapaženih rezultata, od kojim ističemo osvojeno drugo mjesto na Državnom sveučilišnom studentskom prvenstvu u Vinkovcima 2011. godine, osvojeno drugo mjesto na Humanijadi u Fojnici (BiH) 2013 godine, četiri osvojena prva mjesta na Državnim prvenstvima veleučilišta i visokih školi - u Slavonski Brod 2011. godine, te u Puli 2012., 2014. i 2015. godine, osvojeno treće mjesto na Državnom studentskom prvenstvu u odbojci na pijesku 2015. godine.
Nadamo se i vjerujemo kako će na ljeto zaigrati za hrvatsku odbojkašku reprezentaciju i na Europskom prvenstvu osvojiti zapažene rezultate.


Matei od srca želimo puno vrhunskih sportskih rezultata, još više zadovoljstva, uspjeha i sreće kako u profesionalnom tako i u privatnom životu!
Matea, uz tebe smo, sretno!

Objavio: Administrator | 06.03.2019.