RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
4. Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu"

Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru organiziralo je 8. i 9. studenoga 2018. godine 4. Međunarodni znanstveno-stručni skup "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu".

Svečanosti otvaranja Skupa prisustvovali su gospodin Dražen Kobašević, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo kao izaslanik gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penave, gospodin Marijo Adamović, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije, prof. dr. sc. Viktor Gotovac, predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta "Lavoslav Ružička", mr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, dr. sc. Teuta Benković-Lačić, prodekanica za nastavu Veleučilišta u Slavonskom Brodu, dr. sc. Mile Marinčić, privremeni dekan Visoke škole Ivanić-Grad i doc. dr. sc. Tatjana Trošt Bobić, predsjednica Upravnog vijeća i savjetnica za nastavu i studente Visoke škole Ivanić-Grad te brojni drugi gosti, profesori i studenti Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.

Ove je godine po prvi put organiziran okrugli stol na temu "Fizioterapija - izazovi u obrazovanju" na kojemu su sudjelovali dr. sc. Agneza Aleksijević, pomoćnica za sestrinstvo Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, doc. dr. sc. Tatjana Trošt Bobić, prof. dr. sc. Miroslav Milankov, kirurg, predstojnik Klinike za ortopediju Kliničkog centra Novi Sad, prof. dr. sc. Dragan Mirkov, redoviti profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu i prof. dr. Osman Sinanović, redoviti profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, neuropsihijatar, primarijus.

Na Skupu je sudjelovalo više od 50 autora i koautora koji su svojim aktivnim sudjelovanjem doprinijeli uspješnosti Skupa. Također, uključeni su bili i studenti Specijalističkog studija "Preventivna fizioterapija" koji su svoje radove prezentirali u suradnji s profesorima-mentorima. Cilj je Skupa bio prikazati novosti iz područja fizioterapije, sporta, rekreacije i wellnessa te ujedno studentima približiti važnost znanstveno-istraživačkog rada u budućem stručnom djelovanju.

Po završetku izlaganja sudionika Skupa organiziran je bio prigodan domjenak za sve uzvanike, profesore i studente na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru.


Galeriju fotografija sa ovoga događanja možete pogledati ovdje.

Objavio: Administrator | 15.11.2018.