RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
3. MEĐUNARODNA ZNANSTVENO - STRUČNA STUDENTSKA KONFERENCIJA SKEI 2018

"STEM obrazovanje - temelj razvoja modernog društva"

 

3. MEĐUNARODNA ZNANSTVENO - STRUČNA STUDENTSKA

KONFERENCIJA SKEI 2018

 

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, na Veleučilištu "Lavoslav Ružička" u Vukovaru dana 25. svibnja 2018. godine, održana je 3. Međunarodna znanstveno - stručna studentska konferencija SKEI 2018 sa središnjom temom "STEM obrazovanje - temelj razvoja modernog društva" u organizaciji Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru, Sveučilišta "Vitez" iz Viteza i Visoke škole modernog biznisa (MBS) iz Beograda.

 

Na konferenciji je sudjelovalo više od 70 autora, znanstvenika i stručnjaka sa ukupno 35 radova čime je mladim ljudima, studentima svih nivoa studija, pružena jedinstvena prilika da publiciraju rezultate svog stručnog i znanstvenoistraživačkog rada i da steknu iskustva u nastupu na međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima u pogledu izlaganja i prezentacije svojih radova uslijed činjenice kako su prvi autori i ujedno izlagači radova na konferenciji prvenstveno studenti. Konferencija je na taj način osigurala transfer znanja i poslovno umrežavanje za sve sudionike kako studente tako i profesore, gospodarstvo, obrazovne i druge ustanove kao i za sve zainteresirane čime je dan i značajan doprinos razvoju regionalne suradnje.

 

Sudionike konferencije na samom početku su pozdravili zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić, Mario Adamović iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju Vukovarsko - srijemske županije, te u ime organizatora sudionicima su se obratili  izv. prof. dr. sc. Jamila Jaganjac sa Sveučilišta "Vitez", doc. dr. sc. Aleksandar Dejanović ispred Visoke škole modernog biznisa (MBS) iz Beograda, te dekan vukovarskog Veleučilišta doc. dr. sc. Mirko Smoljić, prof. v. š., koji je ujedno i svečano otvorio Konferenciju. Nakon svečanog otvorenja Konferencije radni dio održan je kroz sekcije gdje su sudionici izlaganjima doprinijeli razmijeni iskustava i stjecanju uvida u nova znanja i trendove.

 

Sudionici Konferencije imali su priliku nastaviti rasprave i razgovore na izletu koji je upriličen nakon službenog dijela Konferencije i to na WaterBus-u Bajadera (prvom turističkom brodu u Vukovaru).

 

U nadi da su postignute rasprave bile konstruktivne i druženje ugodno, svima se zahvaljujemo koji su pomogli u organiziranju Konferencije te se veselimo Konferenciji iduće godine koja će biti održana na Sveučilištu "Vitez"!

Prilog iz Dnevnika Osječke televizije možete pogledati ovdje, a fotografije s Konferencije u galeriji fotografija na web stranici ovdje.

 

Objavio: Administrator | 06.06.2018.