RasporedStudomatNastavniciKalendarNatječajiMapa webaWebmailPrijava
  Početna   O Veleučilištu  Nastava  Događanja  Aktivnosti  Studenti  KvalitetaErasmus+  Dodatne povezniceUpisi
Održana 10. promocija stručnih prvostupnika: čestitke Predsjednika Republike

U nazočnosti Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića sa suradnicima, župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, gradonačelnika Željka Saboa, prorektora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drage Žagara, gostujućih dekana i ostalih uzvanika iz visokoga obrazovanja i znanosti, mnogih predstavnika društveno-političkoga, gospodarskog, kulturalnog, vjerskog i medijskog života Grada i Županije, te brojnih roditelja, članova obitelji, prijatelja, djelatnika i studenata Veleučilišta, u Hrvatskome domu u Vukovaru održana je u utorak (05. lipnja 2012.) poslijepodne jubilarna, 10. promocija stručnih prvostupnika Fizioterapije, Trgovine i Uprave.

 

U sedmoj godini od njegova osnutka, vukovarsko Veleučilište pohađa preko 1.100 studenata, a oko 450 dosad je steklo prvostupničku naobrazbu, rečeno je na početku svečanosti. Uvodno se skupu kraćom prezentacijom obratio domaćin, dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru prof. dr. sc. Antun Pintarić, naglasivši da su bivšim studentima—sadašnjim promoventima, od kojih će neki zacijelo nastaviti i specijalističke studije—vrata Veleučilišta za plodotvornu suradnju u procesu cjeloživotnoga učenja zauvijek otvorena, a uspjeh promoventima u njihovu daljnjem životu, sa željom za što brže zaposlenje, srdačno je poželio i gradonačelnik Željko Sabo, zaključivši kako je Vukovar "odlučio ulagati u svoj razvoj", te da Grad trenutačno već stipendira 370 studenata.

 

U svome nadahnutom govoru, u kojem se založio za etičnost u obrazovanju i kurikule koji odgovaraju potrebama tržišta rada kako bi gospodarski oporavak uistinu zaživio, Predsjednik Republike istaknuo je alumnima da "vjeruju u sebe, svoje snage i mogućnosti" te da si "ne postavljaju male ciljeve", navješćujući time najsvečaniji dio priredbe i jedan od najznačajnijih životnih trenutaka za 56 promoviranih: prisegu i primitak svjedodžbe iz ruku promotora, njihovih dojučerašnjih profesora, te ulazak u akademsku zajednicu. "Danas smo u vremenu kada samo ljudi koji znaju i koji su spremni puno i odgovorno raditi imaju uspjeha", zaključio je Predsjednik Josipović. 

 

U glazbenome dijelu programa, kojeg je izveo mješoviti zbor vukovarskoga Hrvatskog glazbenog društva Dunav, otpjevana je skladba Voljeni Vukovar te na kraju studentska himna Gaudeamus igitur, čijoj su se izvedbi priključili i mnogi glasovi iz publike, prije zagrljaja i zajedničke promocijske fotografije sa svojim najmilijima.

 

Fotografije i osvrt na svečanost iz izdanja Glasa Slavonije od srijede, 06. lipnja 2012., pogledajte u prilogu. 

 

Opširnije: http://www.vukovar.hr/grad-vukovar/upravni-odjeli/opci-poslovi/5094-predsjednik-josipovic-posjetio-vukovar

Objavio: Tihomir Živić | 05.06.2012.